Acasă Administratie  Mediere în conflictul iscat de datoriile la plata gunoiului

 Mediere în conflictul iscat de datoriile la plata gunoiului

969
0
DISTRIBUIȚI

l în timpul unei vizite la Brantner, Dragoş Chitic a solicitat operatorului să găsească soluţii de eşalonare a datoriilor, pentru a evita sistarea colectării deşeurilor l edilul a verificat şi respectarea măsurilor stabilite pentru îmbunătăţirea serviciului de colectare

La scurt timp după ce au fost anunţaţi că, începând cu 18 septembrie, operatorul de salubritate va opri din nou ridicarea gunoiului de la restanţieri, primarul Dragoş Chitic şi viceprimarul Bogdan Gavrilescu au mers într-o vizită de lucru la sediul Brantner Servicii Ecologice. Printre altele, scopul deplasării a fost încercarea edililor de a media „războiul“ dintre societate şi pietrenii datornici, o implicare mai mare nefiind posibilă pentru că vorbim despre un prestator de servicii privat.

„Deoarece sunt nouă asociaţii de proprietari care acum au acumulat datorii foarte mari, primarul Dragoş Chitic a solicitat operatorului să găsească soluţii de eşalonare a datoriilor  pentru a evita luarea măsurii de sistare a colectării deşeurilor. Primăria şi-a arătat disponibilitatea în medierea acestei probleme“, se arată într-un comunicat al Primăriei Piatra-Neamţ. Or, potrivit directorului Brantner, Cătălin Şaguna, astfel de tentative de eşalonare au mai avut loc şi în trecut. Mai exact, înţelegerile au fost făcute dar nu s-a ajuns la niciun rezultat, tot din cauza cetăţenilor care nu au respectat termenii conveniţi de comun acord; astfel, „pedepsirea“ lor este iminentă (şi nu doar a lor – deoarece toţi pietrenii vor avea de suferit).

Experimental – puncte de colectare subterane

Pentru că vizita edililor la operator a vizat mai multe aspecte, cei doi au verificat şi modul în care se pun în practică măsurile stabilite pentru îmbunătăţirea serviciului de colectare a deşeurilor. În acest sens, reprezentanţii primăriei precizează că vara trecută a fost intensificată operaţiunea de spălare a pubelelor şi s-a respectat mai strict graficul de colectare. Totodată, primăria a impus societăţii extinderea programului de colectare la final de săptămână, pentru a elimina aspectele negative sesizate de către unii cetăţeni, iar prin colaborare cu Poliţia Locală s-au intensificat controalele în zonele punctelor de colectare şi sancţionarea celor care nu respectă prevederile privind regulile de depozitare în zona shelterelor.

„Acord o atenţie deosebită modului în care se desfăşoară colectarea deşeurilor în Piatra-Neamţ şi am desemnat persoane care să verifice permanent aceste aspecte. Am solicitat societăţii Brantner să respecte cu stricteţe prevederile contractului şi să asigure pietrenilor un serviciu de calitate.

De asemenea, am solicitat operatorului ca în perioada următoare să realizeze experimental trei puncte de colectare îngropate. Voi propune în bugetul anului viitor o sumă de bani cu ajutorul căreia să realizăm închiderea câtorva puncte de colectare cu probleme, la care accesul să fie controlat, permis doar pe bază de cartelă pentru locatarii apartamentelor din zonele arondate.

Este de apreciat că la Piatra-Neamţ se reuşeşte valorificarea a peste 80% din deşeuri, cantitatea de deşeuri depusă pe groapă fiind una mică“, a declarat Dragoş Chitic.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here