Acasă Administratie 100 de camere de supraveghere pe străzile din Piatra-Neamţ

100 de camere de supraveghere pe străzile din Piatra-Neamţ

1250
0
DISTRIBUIȚI

În curând municipiul Piatra-Neamţ va fi împânzit de camere de supraveghere, spre ghi-nionul cetăţenilor certaţi cu legea sau cu spiritul civic. Autorităţile locale anunţă că intenţionează să achiziţioneze 100 de astfel de sisteme, care vor înregistra orice mişcare, mai ales în zonele cu potenţial infracţional ridicat.

„Creşterea siguranţei pietrenilor şi descurajarea comiterii de fapte antisociale se poate face într-un mod eficient prin amplasarea de camere video de supraveghere în zonele publice în care se produc în mod frecvent încălcări ale legii. De aceea îmi doresc ca în perioada următoare să suplimentăm numărul de camere atât prin investiţii din bugetul local, cât şi prin implementarea unui proiect european prin care se vor monta în oraş 100 de camere de supraveghere video“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

În prezent în Piatra-Neamţ funcţionează 22 de camere de luat vederi, dintre care 10 sunt amplasate în cartierul Văleni şi străzile de acces în acest cartier, iar 12 în zona centrală a municipiului. Imaginile preluate de camerele de supraveghere sunt urmărite şi stocate la dispeceratul Poliţiei Locale.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here