Acasă Politica 142 de ani de la înfiinţarea PNL

142 de ani de la înfiinţarea PNL

1313
0
DISTRIBUIȚI

24 mai 1875 este ziua în care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorghe Vernescu şi alţi lideri marcanţi ai societăţii româneşti puneau bazele Partidului Naţional Liberal, partidul care se poate lăuda cu înfăptuirea Independenţei României, cu prima Constituţie, Reforma Agrară, Legea Electorală, Unirea de la 1918 şi dezvoltarea economică sub deviza „Prin noi înşine!“

„Liberalismul, înainte de a fi o ideologie de partid, este o stare, reprezintă progres şi vi-ziune. Noi suntem mândri că suntem membri ai acestui partid, suntem mândri că avem înaintaşi precum cei pe care îi cinstim astăzi, dar avem datoria şi obligaţia morală să ducem mai departe aceste principii şi să continuăm proiectele care au fost începute acum mai bine de 140 de ani“, a declarat Dragoş Chitic, preşedinte PNL Piatra Neamţ.

În semn de respect pentru cel care a scris o parte importantă din istoria partidului, liberalii nemţeni au depus flori la statuia lui Mihail Kogălniceanu din Piatra-Neamţ.

„Noi avem istoria, avem la ce ne referi. Înaintaşii noştri ne-au oferit o lecţie de iniţiativă şi de responsabilitate, iar contribuţia pe care aceştia şi-au adus-o la dezvoltarea României stă şi astăzi mărturie. Identitatea şi valorile pe care le revendicau liberalii atunci trebuie păstrate cu demnitate şi promovate ge-neraţiilor tinere pentru că sunt un exemplu de temeinicie şi au contribuit la crearea României moderne. La mulţi ani liberali!“, a încheiat Dragoş Chitic.

Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc a declarat că ziua de 24 de mai este un motiv de mândrie pentru liberali şi pentru cei care cred în valorile promovate de PNL.

„142 de ani de la înfiinţarea PNL sunt dovada că indiferent prin ce schimbări a trecut societatea românească, valorile li-berale nu au devenit caduce. Fondatorii Partidului Naţional Liberal sunt şi astăzi un model de succes şi performanţă la care trebuie să ne raportăm, să adaptăm şi să îl promovăm. Respect valorile liberale, principiile şi cred că lecţia cea mai bună pe care întemeietorii acestui partid ne-o dau este faptul că doar împreună putem fi o forţă, pentru a construi Partidul Viitorului“, este mesajul transmis de preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.

(R. ZAHARIA)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here