Acasă Eveniment Accident cu 14 răniţi

Accident cu 14 răniţi

1370
0
DISTRIBUIȚI

l un microbuz care s-a ciocnit cu o maşină s-a răsturnat

Din motive care urmează să fie stabilite de poliţişti, ieri dimineaţă, un microbuz al firmei romaşcane „Pristyl“, care făcea curse regulate pe traseul Dorohoi – Constanţa, s-a ciocnit cu un Renault Clio înmatriculat în Hunedoara. Evenimentul rutier a avut loc în Constanţa, la intersecţia bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Conform poliţiştilor, accidentul, soldat cu rănirea a 14 persoane, s-a petrecut la ora 14.20, iar în urma coliziunii, microbuzul s-a răsturnat.

În autoturism se aflau două persoane, soţ şi soţie, iar în microbuz 12 persoane – zece adulţi şi doi copii. Conform reprezentanţilor „Pristyl“, pasagerii din microbuz fuseseră preluaţi pe întregul traseu până la Constanţa, din mai multe localităţi; o parte dintre aceştia fiind din judeţul nostru.

11 dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu mai multe ambulanţe, iar alţi trei au ajuns singuri la aceeaşi unitate sanitară. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au precizat că dintre toate persoanele implicate în accident, una singură era în stare mai gravă, şi anume o femeie, pasageră pe locul din dreapta-faţă al autovehiculului din Hunedoara. „În cazul pacienţilor s-a efectuat triajul, trei dintre ei necesitând direcţionarea către codul roşu şi alţi nouă fiind preluaţi de medicii care activau pe codul galben. În urma investigaţiilor de specialitate, doi pacienţi au fost spitalizaţi. Este vorba despre un bărbat care a fost internat în secţia Chirurgie Generală şi o femeie care a fost internată în secţia Chirurgie Generală Terapie Intensivă. Ceilalţi zece pacienţi au fost externaţi, cu recomandări medicale în ambulatoriu“, este precizat într-un comunicat al SJU Constanţa.

Pentru că în eveniment au fost rănite atât de multe persoane, la nivel judeţean a fost declanşat planul roşu de acţiune, iar în zonă s-a intervenit cu patru echipaje de la Ambulanţă, două SMURD-uri şi un echipaj de descarcerare. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here