Acasă Economic „Accidentul“ a făcut încă 20 de victime: Opt escroci săltaţi de mascaţi

„Accidentul“ a făcut încă 20 de victime: Opt escroci săltaţi de mascaţi

319
0
DISTRIBUIȚI

l prejudiciul total este de 41.000 de lei şi 2.500 de euro

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au destructurat un grup specializat în înşelăciuni prin metoda „Accidentul“. Grupul era alcătuit din opt persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, din Neamţ, Iaşi şi Vaslui, care sunt bănuite de săvârşirea a 20 de infracţiuni, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei.

Acţiunea s-a derulat joi, în Neamţ, Vaslui, Iaşi şi Bacău, fiind implicaţi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piatra-Neamţ şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale. Oamenii legii au pus în executare 8 mandate de aducere şi au efectuat o perchiziţie domiciliară.

Patru dintre cei prinşi de poliţişti erau deja încarceraţi preventiv, pentru alte „vitejii“, trei erau plasaţi în arest la domiciliu, tot pentru înşelăciuni, iar al optulea era cercetat în stare de libertate.

Cei opt sunt bănuiţi că, în perioada iulie – octombrie 2017, ar fi comis 18 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, prin metoda „Accidentul“, cauzând victimelor un pre-judiciu de 41.000 de lei şi 2.500 de euro.

Cei trei escroci aflaţi în arest la domiciliu fuseseră prinşi, pe 15 octombrie, în flagrant, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ, imediat după comiterea a două infracţiuni de înşelăciune tot prin metoda „Accidentul“, ocazie cu care asupra lor a fost găsită suma de 12.586 de lei şi 450 de euro.

Joi seară, poliţiştii au reţinut cei opt învinuiţi; vineri i-au dus la Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunere de arestare preventivă.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here