Acasă Economic Acelaşi tipar: Asfaltăm, apoi distrugem

Acelaşi tipar: Asfaltăm, apoi distrugem

1383
1
DISTRIBUIȚI

Lucrările de asfaltare făcute recent pe străzile din Piatra-Neamţ tind să aibă aceeaşi soartă ca în anii precedenţi, deşi autorităţile dădeau garanţii că nu vor mai permite spargerea asfaltului proaspăt turnat fără să fie adus la starea iniţială. O astfel de situaţie, semnalată de un cetăţean (pe bună dreptate indignat), o putem întâlni pe strada Mihail Sadoveanu; aici, pe o porţiune de câţiva metri pătraţi se cască o frumuseţe de groapă făcută pesemne de compania Apa Serv şi dată uitării.

„Au spart, au acoperit cu mizeria escavată şi au lăsat aşa! În calitate de plătitor de taxe şi impozite, doresc şi eu un punct de vedere al autorităţilor abilitate în acest caz. De ce de fiecare datădupă asfaltarea unui drum sau a unui segment de drum public, la foarte scurt timp trebuie să vină firma X, Y sau Z şi să spargă covorul asfaltic proaspăt turnat?“, se întreabă pietreanul.

Ori, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local recent aprobată (tocmai în ideea ca aceste situaţii să nu mai aibă loc) orice firmă care sparge carosabilul, indiferent de scop, este obligată să refacă în întregime banda de circulaţie, nu doar să peticească zona unde s-au efectuat lucrările.

„Uitaţi-vă ce a rămas în urma programului de pe POS1 al ApaServ în Piatra-Neamţ. Am reparat o parte din ele, dar vedeţi cum arată varianta sau strada Izvoare… rămâne ca după război. Şi atunci am decis să venim cu această cerinţă suplimentară, pe care o vom prinde şi în condiţiile trecute în auto-rizaţia de construire. Nu mai permitem nimănui să-şi bată joc de străzile din oraş“, spunea primarul Dragoş Chitic în urmă cu o lună.

Acum, viceprimarul Bogdan Gavrilescu declară că se lucrează la implementarea a unui sistem de informare pe cale electronică a tuturor operatorilor cu privire la obligaţiile pe care le au odată ce au intervenit asupra carosabilului. Edilul a menţionat de asemenea că până atunci Poliţia Locală va identifica cine e „autorul“ spărturii de pe Mihail Sadoveanu şi îl va notifica spre a rezolva problema. (Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Hai sa fim seriosi, domnu’ primar “prinde fluturi”: incurca programele de finantare cu fonduri europene. El ar trebui sa stie, fiindca e in primarie de foarte multi ani. Alea au fost facute pe vremea ISPA (varianta si str. Izvoare). Iar reteaua de apa si canal e a primariei si data spre exploatare Apa Serv. Si ei nu fac nimic ca sa inlocuiasca ce este vechi din vremea lui Ceausescu, dar folosesc in scop politic aceasta situatie. Rusine domnu’ primar! Rusine politicienilor!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here