Acasă Eveniment Actriţa Draga Olteanu Matei, internată la Spitalul Judeţean

Actriţa Draga Olteanu Matei, internată la Spitalul Judeţean

1039
0
DISTRIBUIȚI

Cunoscuta actriţă Draga Olteanu Matei, în vârstă de 84 de ani, este internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ. Acesta suferă de o pancreatită care s-a acutizat la sfârşitul săptămânii trecute. Deşi starea ei s-a ameliorat, este posibil ca pacienta să mai rămână un timp sub supravegherea personalului medico-sanitar.

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a încercat să o viziteze pe actriţă, însă nu a avut acces la rezerva secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, acolo unde se află Draga Olteanu Matei, pe motiv că aceasta era sedată pentru a urma tratamentul prescris de medici.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au precizat că nu pot oferi detalii despre diagnosticul şi starea pacientei, deoarece Draga Olteanu Matei a solicitat ca astfel de informaţii să nu fie furnizate publicului. (T.M.)

De 11 ani,  lângă pietreni

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în anul 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a bucurat publicul interpretând sute de personaje în film, teatru şi televiziune.

A debutat în film cu un rol în lungmetrajul „Blanca“ (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum: „Cucoana Chiriţa“, „Nea Mărin Miliardar“ şi „Buletin de Bucureşti“.

După pensionarea sa de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra-Neamţ (oraşul natal al soţului ei, medicul Ion Matei) unde a înfiinţat propria companie de teatru (DOM) în cadrul căreia a funcţionat „Teatrul Vostru“ cu actori neprofesionişti. Membrii trupei, care se întâlneau să repete în sediul Casei de Cultură a Sindiactelor, au avut parte de mult succes cu spectacolul „Omul care a văzut moartea“ de Victor Eftimiu şi „Visul unei nopţi de iarnă“ de Tudor Muşatescu, ambele puse în scenă sub atenta supraveghere a „doamnei Draga“. De altfel, cu unul dintre acest spectacole membrii trupei au fost şi în Israel.

În 2010, Draga Olteanu-Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate. De asemenea, în data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decoraţie înmânată la acea vreme de de Principesa Margareta a României. (S. D.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here