Acasă Politica Alegeri locale parţiale, rezultatele finale: Liberalii şi-au păstrat municipiul Roman

Alegeri locale parţiale, rezultatele finale: Liberalii şi-au păstrat municipiul Roman

1241
0
DISTRIBUIȚI

l PNL a câştigat primăriile Roman şi Bălţăteşti l PSD se mulţumeşte cu edil doar la Pipirig

Alegerile locale parţiale, desfăşurate în municipiul Roman şi în comunele Bălţăteşti şi Pipirig s-au încheiat; la fel şi numărătoarea voturilor, care a adus rezultate mulţumitoare pentru cele două mari partide contracandidate. Ce-i drept, de această dată PNL a reuşit să surclaseze PSD, prin câştigarea fotoliilor de primar în municipiul Roman – localitatea cu cea mai mare miză, şi în comuna Bălţăteşti. În aceste condiţii, social-democraţii trebuie să se mulţumească doar cu primăria din Pipirig, pe care au câştigat-o detaşat.

Romaşcanii l-au preferat pe Lucian Micu

 

La Roman, primarul interimar Lucian Micu (PNL) a primit 59,17% din voturile cetăţenilor (10.662), câştigând fără emoţii alegerile în faţa lui Marius Neculai (PSD), care a totalizat 6.314 voturi.

„Suntem o echipă, o familie frumoasă şi vă asigur că voi fi primarul tuturor romaşcanilor! Vom continua toate proiectele începute, ne vom strădui să facem din Roman locul în care să ne simţim bine împreună. Mulţumesc lui Laurenţiu Leoreanu, un om care iubeşte Romanul şi pe romaşcani, mulţumesc echipei care mi-a stat alături, mulţumesc familiei mele. Promit să nu dezamăgesc“, a fost mesajul transmis de Micu după câştigarea alegerilor.

Pe locul al treilea s-a situat candidatul din partea USR – Radu Samson, care a primit 664 de voturi, urmat de Elena Chelmuş, de la PMP, cu 337 de voturi.

 

Noii primari pornesc la drum cu încredere

 

Comuna Bălţăteşti a fost câştigată tot de liberali, care au avut-o drept candidată pe Emilia Acozmei. Aceasta a primit aproape 400 de voturi în plus faţă de Mihaela Ma-rian de la PSD şi şi-a adjudecat cu lejeritate scaunul de edil. „M-am aşteptat la acest rezultat, pentru că sunt născută în această comună şi aici locuiesc, aşadar cunosc foarte bine nevoile comunităţii. Cred că la aproape 60 de ani realizez cu obiectivitate ceea ce se petrece în jurul meu şi sunt hotărâtă să nu mă fac de râs în faţa comunităţii“, a spus Emilia Acozmei.

Locul al treilea în preferinţele alegătorilor din Bălţăteşti i-a revenit candidatului de la PMP – Eugen Grigoraş (273 de voturi) pe următoarele două situându-se Gheorghe Timofte (ALDE), respectiv independentul Constantin Oprea.

La Pipirig, lucrurile s-au situat la polul opus faţă de celelalte două localităţi. Aici, Partidul Social Democrat a obţinut victoria detaşată, profesorul Vasile Dorneanu câştigând cu 2.000 de voturi obţinute de la susţinători. Următorul în clasament este Grigore Agapie de la ALDE (590 de voturi); pe locul al treilea s-a situat Ciprian Diaconu de la PNL, cu 265 de voturi.

„Este un rezultat foarte bun şi mă bucur că cetăţenii din comună mi-au acordat încrederea. Acest vot mă obligă şi mă responsabilizează. Mi-am făcut suficiente planuri pentru următorii trei ani, în aşa fel încât comuna să prospere şi concetăţenii mei să fie mulţumiţi“, a declarat Vasile Dorneanu, noul primar din Pipirig.

Prezenţă slabă la urne

 

Chiar dacă toţi cei trei primari şi-au câştigat funcţiile la diferenţă mare faţă de principalii contracandidaţi, rezultatele nu pot fi considerate mulţumitoare, deoarece reflectă, în medie, preferinţele a doar 33,21% dintre cetăţenii cu drept de vot.

Defalcat, la Roman, prezenţa la vot a fost de 31,03%, la Pipirig de 41,76%, şi abia la Bălţăteşti a depăşit pragul de 50 de procente, mai exact 52,88%.

(Roxana ZAHARIA)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here