Alţi 13 zimbri vor fi eliberaţi în natură

Specialiştii Parcului Naţional Vânători-Neamţ vor elibera în natură alţi 13 zimbri, aflaţi în semilibertate, în acest moment, după ce patru exemplare au fost eliberate în natură la începutul lunii martie. Astfel, în Parcul Vânători-Neamţ, în capti-vitate mai rămân şapte zimbri, în timp ce, în total, în libertate sunt 29 de zimbri, din care şase s-au născut liberi.

Primele exemplare din Parcul Natural Vânători-Neamţ au fost eliberate în natură în urmă cu cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monito-rizaţi de specialiştii Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ.

Zimbrii au dispărut din fauna României în urma cu trei secole, fiind reintroduşi în anul 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Haţeg. Au urmat alte exemplare importate din Polonia, Cehoslovacia şi Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare la Haţeg şi Trivale, în Argeş.

(Natalia RÎŞTEI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>