Acasă Eveniment Alţi şase tineri salvaţi din viscol pe Ceahlău

Alţi şase tineri salvaţi din viscol pe Ceahlău

667
0
DISTRIBUIȚI

Aproape că nu trece weekend fără evenimente şi acţiuni de salvare pe Masivul Ceahlău. La sfârşitul săptămânii trecute, un grup de şase tineri au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor, după ce au rămas blocaţi în nămeţi de până la 2 metri.

„Tinerii, din judeţul nostru, câţiva dintre ei fiind pentru prima dată pe munte au urcat din Izvorul Muntelui pe traseul Curmătura Lutu Roşu. După Detunate, la 1650 de metri, au intrat în viscol şi au deviat de la traseu, afundându-se în zona jgheabului, unde zăpada depăşea 1,5 – 2 metri. Cum înclinaţia pantei este mare (aproximativ 38-40 de grade) foarte curând au rămas blocaţi în zăpadă şi au conştientizat că nu sunt pe drumul cel bun. Au procedat foarte corect sunând imediat la dispeceratul Salvamont şi în mai puţin de 30 de minute echipa de intervenţie i-a găsit/extras din zona pe-riculoasă (jgheabul este predispus la avalanşe) şi bineînţeles conduşi pe traseul delimitat de plasele de protecţie spre Cabana Dochia“, a declarat şeful Serviciului Salvamont, Raul Papa-licef.

Totodată, reprezentanţii Salvamont au efectuat la sfârşitul săptămânii trecute teste ale straturilor de zăpadă, iar pericolul de avalanşă a fost evaluat la mediu spre mare. În total, 50 de turişti s-au încumetat să urce pe Ceahlău weekendul trecut.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here