Acasă Social Ana Blandiana vine la Piatra-Neamţ de Ziua Mondială a Poeziei

Ana Blandiana vine la Piatra-Neamţ de Ziua Mondială a Poeziei

566
0
DISTRIBUIȚI

Cunscuta poetă Ana Blandiana va fi prezentă la Piatra-Neamţ pentru o serie de întâlniri cu publicul iubitor de poezie, la invitaţia reprezentanţilor Bi-bliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu“. Aşadar, marţi, 21 martie, la ora 11, de Ziua Mondială a Poeziei, cunoscuta poetă se va întâlni cu elevii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, urmând ca la ora 12.30, să se vadă cu elevii de la alte licee, la statuia lui Mihai Eminescu din faţa Bi-bliotecii.

Tot marţi, la ora 17.00, la Teatrul Tineretului, va avea loc o seară de poezie şi confesiune, moderată de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii, la care Ana Blandiana va răspunde întrebărilor formulate de criticii li-terari Vasile Spiridon, Adrian Jicu, Adrian G. Romila şi Teodora Stanciu (Radio România Trinitas Cultural). Seara va fi completată cu momente muzicale (chitară clasică), susţinut de formaţia „Duo Melos“, alcătuită din muzicienii Constantin Andrei şi Titus Flueraş (de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca), cu lucrări din creaţia compozitorilor Roberto Di Marino, Astor Piazzola, Carlos Gardel, Màximo Diego Pujol.

Apoi miercuri, de la ora 10, vor avea oportunitatea să o întâlnească pe cunoscuta poetă Ana Blandiana şi elevii de la Colegiul Naţional „Ca-listrat Hogaş“ din Piatra-Neamţ.

„E o bucurie şi o onoare să o avem oaspete pe Ana Blandiana la Piatra-Neamţ, unul dintre scriitorii emblematici ai literaturii române. Ana Blandiana e un model de civism pentru societatea românească, e un model de scriitor care nu a cedat presiunilor ideologice. Prea arare, de la Eminescu încoace, limba română a sunat atât de bine, poezia română a generat atâta energie“, a declarat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here