Acasă Social Ana Maria Holotă – la un pas să fie reprezentanta tinerilor români...

Ana Maria Holotă – la un pas să fie reprezentanta tinerilor români la ONU

1146
0
DISTRIBUIȚI

l în trecut, o altă nemţeancă – Eliza Chirilă – a deţinut această onorantă poziţie

Ana Maria Holotă, absolventă, din postura de şefă de promoţie, a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş“ Piatra-Neamţ, a fost la un singur pas să fie desemnată reprezentantă a României la Organizaţia Naţiunilor Unite în urma derulării competiţiei „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite“ – organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pietreanca s-a numărat printre cei zece semifinalişti (cinci băieţi şi cinci fete) invitaţi, luni, la Bucureşti, însă din păcate nu s-a calificat în marea finală care s-a derulat ieri.

Oricum, cartea de vizită a Anei Maria Holotă este una extrem de impresionantă. De-a lungul ultimilor ani, ea a fost Ambasador al dialogului structurat cu tinerii la Forumul Tinerilor din România, Delegat de Tineret la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale organizat de Consiliul Europei, coordonator al multor proiecte sociale (fapt care i-a adus, de două ori, titlul de Voluntarul Anului din România în Domeniul Tineret), coordonator al Asociaţiei „Sens Civic“, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor etc.

Până acum, singurul delegat de tineret al României la ONU, de loc din Neamţ, este Eliza Chirilă, absolventă, în 2011, a Colegiului Naţional „Roman Vodă“. Eliza, care în acest an a absolvit, ca şefă de promoţie, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, a reprezentat ţara noastră la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU (mandatul 2013-2014).

Şi Eliza are o carte de vizită impresionantă. În anul 2006, pe când era în clasa a VIII-a, a participat la cursurile de dezvoltare  oferite de Asociaţia „Liderii Mileniului III“ din Bucureşti, iar din anul 2009 a devenit membră a echipei de conducere a acestei asociaţii – având ca sarcină coordonarea proiectelor internaţionale ale asociaţiei. În 2011 devine preşedinte al Parlamentului Tine-rilor. În toamna anului 2011 a devenit membră a Clubului Studenţilor din Universitatea Româno-Americană, iar după scurt timp a fost aleasă lider al organizaţiei studenţeşti. Din această poziţie, a coordonat o mulţime de proiecte: Modele pentru TINEri, STARt în carieră, Business Coach, Săptămâna Culturală, campania umanitară „Dăruieşte din Suflet“ etc.

Eliza este autoarea unui volum de versuri, intitulat „Poeme fragile“.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here