Acasă Social Andrei Lungu-Ailenei – singurul elev nemţean care a obţinut Bursa START

Andrei Lungu-Ailenei – singurul elev nemţean care a obţinut Bursa START

963
0
DISTRIBUIȚI

50 de elevi de liceu, de la liceele de artă sau înscrişi la cluburile copiilor, olimpici premiaţi la concursurile şcolare de muzică şi arte plastice, beneficiază, în perioada ianuarie-decembrie 2018, de burse din partea Asociaţiei „Şcoala de Valori“.

Printre aceştia se află şi Andrei Lungu-Ailenei, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamţ, care a obţinut o Bursă START (în valoare de 2.200 de lei) la categoria Desen.

„Am învăţat la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamţ, după care am mers la Liceul de Arte «Victor Brauner» dornic de muncă şi foarte fericit. Deşi, iniţial, părinţii nu au vrut să audă de acest liceu, le-am dovedit că alegerea a fost una inspirată având în vedere dezvoltarea mea artistică“, ne-a mărturisit Andrei.

De desen, Andrei s-a apucat în clasa a IV-a, îndrumat fiind de profesoara Cristina Petrariu. La cercul de pictură din cadrul Asociaţiei Culturale „Arte.ro“, a învăţat bazele artei. Dar şi „ce înseamnă competiţia între valori, dezvoltarea artistică şi mai ales ce înseamnă să fii şi om şi artist!“

Datorită realizărilor sale artistice, a avut ocazia să meargă la două concursuri cu participare directă (în Portugalia şi în Macedonia) şi în diferite tabere de creaţie.

De-a lungul timpului a obţinut numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt: „Paleta de aur“ (la un concurs în Macedonia) – ceea ce-i dă oportunitatea să participe şi anul acesta la respectiva competiţie, şi premiul I la concursul internaţional „NEAMŢ CREATIV“.

„Am visuri mari de viitor; vreau, în primul rând, să-mi fac propria expoziţie! În al doilea rând, sper cu ajutorul acestei burse să-mi iau o tabletă de grafică pentru a mă dezvoltă mult mai rapid în domeniul artei şi să mă perfecţionez în arta digitală pentru că este un domeniu de viitor“, a spus Andrei.

Proaspătul bursier START nu uită să le fie recunoscător tuturor celor care, de-a lungul anilor, l-au sprijinit în dezvoltarea artistică: „Vreau să le mulţumesc, în primul rând, părinţilor mei care mereu mi-au fost aproape şi care au avut grijă de mine ca să devin om!

În al doilea rând, doamnei profesoare Cristina Petrariu – pentru că s-a chinuit cu mine, m-a încurajat şi mi-a dat putere la toate concursurile şi taberele la care am fost. Şi nu în ultimul rând, profesorilor de la liceu: Ştefan Potop şi Grigore Agache – care mă învaţă tehnici şi aprofundarea desenului şi a picturii. Fără toţi aceştia nu eram aici şi nu eram aşa“.

Cu ajutorul unei burse START, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muzicieni, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here