Acasă Social Angajaţii de la Mediu au făcut grevă pentru majorarea salariilor

Angajaţii de la Mediu au făcut grevă pentru majorarea salariilor

1507
3
DISTRIBUIȚI

l o acţiune similară a avut loc în urmă cu un an, dar fără vreun rezultat l dacă revendicările nu le vor fi acceptate, „verzii“ vor intra în grevă generală pe termen nelimitat

Ieri, între orele 10 şi 12, o parte dintre salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi alţi câţiva de la Garda de Mediu s-au postat în faţa intrării principale a sediului APM. Protestul a fost provocat de proasta salarizare de care au parte angajaţii celor două instituţii – atât faţă de slujbaşii din instituţiile subordonate altor ministere, cât şi faţă de colegii din Garda Forestieră ce aparţine tot de Ministerul Mediului.

„Toate demersurile pe care le-am făcut au rămas fără efect. La noi se câştigă extrem de prost. Sunt, cred, cele mai mici salarii din întreg sistemul bugetar. Din 2009 şi până în decembrie 2015 noi nu am mai beneficiat de nicio majorare salarială. Iar în decembrie 2015 am pri-mit zece procente la salariu, în condiţiile în care alţii au beneficiat de majorări de 20%. Să nu uităm că salariile colegilor noştri bugetari din aceeaşi familie ocupaţională au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. Mă refer la direcţiile sanitar-veterinare judeţene, casele de asigurări de sănătate judeţene, casele judeţene de pensii, agenţiile judeţene pentru plăţi şi prestaţii sociale, direcţiile de sănătate publică, consiliile judeţene, administraţiile judeţene ale finanţelor publice etc. Totodată, şi salariile altor categorii de bugetari, din învăţământ şi sănătate, au crescut substanţial după ce le-au fost acordate importante majorări şi alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminaţi doar pentru că suntem puţini. În toate agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi la Garda de Mediu lucrează, în total, 2.748 de persoane“, a declarat unul dintre protestatari.

Dacă revendicările salariaţilor celor două instituţii nu vor fi soluţionate favorabil, aceştia sunt decişi să declanşeze greva generală pe termen nelimitat.

Interesant de remarcat este că protestul de ieri a fost atât de spontan încât au întrerupt activitatea toţi salariaţii agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului şi comisariatelor gărzii de mediu din toate judeţele, în acelaşi interval orar.

Un protest similar, dar care, iată, nu a avut nicio finalitate, s-a derulat în luna aprilie a anului trecut.

(Liviu ILIE)

3 COMENTARII

  1. Dupa munca, si rasplata…In sfarsit , se vede asta undeva.Si ei sunt bugetari, de ce nu le dati pomana?
    Ca merita, traim intr-un mediu curat doar.Despre astia afli doar cand mai cer bani, in rest-dorm in papuci!

  2. Cati dintre tilicii acestia au participat la vreo actiune de ecologizare a mediului?Niciunul!Ei cred ca responsabilitatile lor se reduc la a muta niste hartii prin spatiu.Concediati aceasta turma lacoma, e nefolositoare!

  3. Acesti paraziti trebuie reciclati. Nu au nici o legatura cu protectia mediului. Plimba hartii, dau avuze din birou si daca vii cu un proiect de mediu dau ochii peste cap.
    Judetul Neamt a ajuns un depozit de gunoi gestionat de aceste gunoaie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here