Acasă Administratie Anul acesta, fără „Zilele oraşului“ la Primăria Târgu-Neamţ

Anul acesta, fără „Zilele oraşului“ la Primăria Târgu-Neamţ

1111
0
DISTRIBUIȚI

În timp ce oficialii de la Bucureşti anunţă că economia ţării duduie, în teritoriu se face economie la sânge. Un exemplu concludent în acest sens îl dă oraşul Târgu-Neamţ, unde autorităţile locale au decis ca anul acesta să nu mai organizeze „Zilele Oraşului“.

Sărbătoarea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 8 septembrie (în ziua Adormirii Maicii Domnului) însă Primăria a hotărât să spună „pas“ ediţiei 2018.

Motivul ne-a fost precizat de primarul Daniel Harpa: „Nu este neapărat vorba despre lipsa de fonduri, ci mai degrabă despre o redirecţionare a banilor către investiţii mai importante care trebuie tratate cu prioritate.

Sumele care ar fi trebuit să meargă spre organizarea acestor manifestări vor fi direcţionate către cofinanţările pentru proiectele europene pe care vrem să le accesăm“.

Amintim că bugetele localităţilor din întreaga ţară au avut de suferit ca urmare a modificărilor aduse Codului fiscal la începutul acestui an, mai precis a reducerii impozitului pe venit colectat de la populaţie fără o majorare implicită a cotelor care revin bugetelor locale; în concluzie, fiecare primărie este nevoită să decidă pe cont propriu cum acoperă pierderile gene-rate de această decizie şi care sunt capitolele la care „strâng cureaua“.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here