Acasă Administratie Apă pentru Dispensarul de la Piatra-Şoimului

Apă pentru Dispensarul de la Piatra-Şoimului

1145
0
DISTRIBUIȚI

l cazul a ajuns în atenţia Prefecturii l primarul a declarat că problema s-a rezolvat

Dispensarul de la Piatra-Şoimului, unde funcţionează mai multe cabinete de me-dicină de familie, are apă din nou. Asta după ce, joi, 6 iulie, semnalam în paginile cotidianului Realitatea Media lipsa apei curente în locul unde funcţionează mai multe cabinete de medicină de familie. Vineri, 7 iulie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ (DSP) au fost în control şi, după ce au discutat cu Ne-culai Nicorescu, edilul comunei, trimiţând, totodată, o informare Prefecturii, problema pare să se fi rezolvat. „Am luat legătura cu primarul. S-a dat termen până astăzi (luni, 10 iulie – n.red.) să se remedieze situaţia. Am limitat activitatea din dispensar la cazurile de urgenţă, care necesită neapărat intervenţii şi mergem din nou în inspecţie. Primarul a spus că  rezolvă situaţia. Am vorbit personal cu primarul, care a spus că preotul din sat a luat cabinetul pentru feciorul său şi face modificări fără autorizaţie. Am întrebat, dacă ştiu aceste lucruri, de ce nu iau măsuri? Nu ştiu să vă spun de ce nu ia măsuri domnul primar. Când o să deschidă activitatea pe cabinetul respectiv, o să luăm noi măsuri. Până nu are activitate, eu nu pot să intervin în spaţiul respectiv şi asta am făcut. Nu putem amenda primăria. Noi doar am cerut să existe apă în dispensar. Nu avea sens să suspendăm activitatea şi nici să sancţionăm medicii. Am preferat o soluţie de avarie în care să se remedieze situaţia şi să beneficieze şi pacienţii de servicii medicale. Dacă vom constata că problema nu s-a remediat, suspendăm acti-vitatea medicilor şi încheiem povestea. Am informat şi Prefectura de situaţie“, a precizat dr. Daniela Marcoci, directorul adjunct al DSP.

După „brânciul“ DSP, trei zile de muncă şi un hidrofor mai mare, cabinetele medicilor au acum apă, iar pacienţii pot folosi liniştiţi toaletele din incinta dispensarului.  „Am muncit vineri, sămbătă şi duminică (7, 8, 9 iulie – n. red.) şi s-a rezolvat problema. Am ocolit acel cabinet al părintelui, am intrat prin alt ca-binet, am făcut un racord, am luat un hidrofor mai mare şi am rezolvat problema. Am raportat şi la DSP“, a spus primarul Nicorescu.

Reamintim că, aşa cum ne-au povestit autorităţile locale de la Piatra-Şoimului, dispensarul a rămas fără apă după ce un chiriaş (preotul parohiei Luminiş, Vasile Hanganu) al unui spaţiu, din aceeaşi clădire, a făcut modificări la conducta prin care erau alimentate cu apă cabinetele medicale. Din această cauză medicii au fost nevoiţi să folosească, luni de zile, bidoane cu apă pentru a putea asigura cele mai elementare condiţii de igienă. Situaţia pare una de provizorat, deoarece reprezentanţii Primăriei spun că au în plan o investiţie de aproximativ 540.000 de lei prin care vor schimba înfăţişarea dispensarului. Până atunci, primarul a lăsat să se înţeleagă faptul că va acţiona pentru tragerea la răspundere a chiriaşului care ar fi făcut modificări în spaţiul luat în concesiune, fără să ţină cont de „rânduielile“ conforme cu legea. (M. T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here