Acasă Social Apel umanitar pentru cetăţenii din blocul nemţesc

Apel umanitar pentru cetăţenii din blocul nemţesc

1118
1
DISTRIBUIȚI

Un mesaj impresionant, venit din partea locatarilor blocului al cărui acoperiş a fost distrus de flăcări în urmă cu o lună, face apel la spiritul civic al nemţenilor, în contextul în care sprijinul concret din partea autorităţilor întârzie să apară.

„Având în vedere urgenţa reabilitării acoperişului distrus de incendiu la blocul 16 din Aleea Viorelelor din data de 27 iulie 2017 apelăm la toţi cei care ne pot ajuta la strângerea banilor şi a materialelor necesare. Facem această solicitare deoarece majoritatea proprietarilor au venituri mici şi nu pot să-şi achite contribuţia de aproximativ 50 milioane lei vechi/apartament; mulţi dintre ei sunt pensionari, au vârsta peste 70 de ani şi nu pot lua credit de la bancă“, este mesajul transmis de Asociaţia de proprietari Nr. 1.

La începutul lunii august Prefectura a dat dispoziţie pentru efectuarea de anchete sociale „în regim de urgenţă“ la familiile care locuiesc la ultimul etaj al blocului, dând garanţii că dosarele vor ajunge pe masa Guvernului în cel mai scurt timp. Potrivit reprezentanţilor instituţiei acest lucru s-a întâmplat, dar banii nu au apărut până acum. Poate situaţia va fi analizată în cele din urmă şi oamenii vor primi ajutorul mult aşteptat înainte de venirea iernii; până atunci, însă, orice donaţie le este de real ajutor. (Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr,înduioșătoare situație,dar trebuie ajutați doar cei care sunt în imposibilitate.Banul public trebuie să meargă acolo unde este strict necesar și bine chivernisit.Să mă explic:În acel bloc sunt și persoane care au case construite la țară, care lucrează afară,care au salarii sau pensii bunicele care-și puteau face asigurări facultative,nu să apeleze la mila publică.Un apartament este luat mai mult cu japca de la o așa zisă maicuță și acum să i se mai facă și acoperișul gratuit.Trebuie constatat cine este în imposibilitate și acolo trebuie ajutat.O să se ajungă în situația ca acolo unde acoperișul este șubrezit,dăm foc și ne face altul.O vorbă spune așa; ajută-mă Doamne-dă din mâini Ioane. PS pentru cei cu posibilități. Prostia și beția,costă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here