Acasă Social Arest domiciliar pentru şoferul fugar din Dobreni

Arest domiciliar pentru şoferul fugar din Dobreni

948
0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Piatra-Neamţ a decis, miercuri (2 august), înlocuirea încarcerării preventive cu arestul domiciliar pentru Ionuţ Florin Mironescu, tânărul în vârstă de 26 de ani, din comuna Dobreni, care pe 16 iunie a accidentat grav o fată de 16 ani, pe trecerea pentru pietoni din faţa Tribunalului (în municipiul Piatra-Neamţ).

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată de procurori. Măsura i-a revoltat însă pe mulţi, cei mai supăraţi fiind părinţii Denisei, cea care a fost accidentată atunci.

După cum am relatat la vremea respectivă, Mironescu fugea de Poliţie cu un BMW, pe bulevardul Decebal, şi a izbit-o în plin pe Denisa, care traversa corect, pe culoarea verde a semaforului de la Ozana. În spate, mama fetei a asistat neputincioasă la accident. Şoferul inconştient şi-a continuat goana, fiind reţinut ulterior de oamenii legii.

Tânăra a fost transportată urgent la spital, cu multiple traumatisme, şi a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pentru a se recupera. În prezent, la aproape două luni de la accident, Denisa are încă probleme locomotorii, de alimentaţie, şi stres post traumatic.

Reamintim că Mironescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi vătămare corporală, fapte pentru care legea prevede pedepse cu închisoarea de la doi la şapte ani.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here