Acasă Eveniment Arsene a scăpat din arest

Arsene a scăpat din arest

1453
0
DISTRIBUIȚI

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean, trimis în judecată pentru trafic de influenţă (două fapte) a fost eliberat din arest şi plasat sub control judiciar de Curtea de Apel Bacău, ieri, în urma deliberărilor care au durat până la ora 16. Instanţa a admis contestaţia făcută de Arsene împotriva deciziei luate de Tribunalul de sub Pietricica de a prelungi încarcerarea acestuia. Drept urmare, liderul filialei judeţene a PSD a fost pus imediat în libertate, având însă o serie de restricţii impuse pe durata celor 60 de zile cât va fi sub control judiciar.

Judecătorii i-au interzis astfel lui Arsene să ia legătura cu martorii din dosar (printre care prefectul Vasile Panaite şi subprefectul Iulian Jugan) şi, cea mai importantă, să desfăşoare activităţi politice „în exercitarea cărora a săvârşit faptele“. Dat fiind faptul că Arsene a fost pus în libertate, el îşi va putea relua atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean (acestea fiindu-i suspendate pe perioada cât a fost arestat). Interesant este că instanţa băcăuană, care l-a scos de după gratii acum pe Arsene, este tot cea care, data trecută, a înlocuit controlul judiciar (decis de instanţa de sub Pietricica) cu arestul preventiv. Acum, Tribunalul hotărâse prelungirea încarcerării, însă Curtea de Apel Bacău i-a redat libertatea şefului CJ.

Ionel Arsene îşi va relua funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (din care fusese suspendat după arestarea sa preventivă) dar hotărârea Curţii de Apel îi interzice revenirea la preşedinţia filialei judeţene a PSD, coordonarea acesteia urmând a fi asigurată, probabil, tot de Ioan Munteanu.

După cum am mai relatat, Arsene este învinuit că ar fi primit 100.000 de euro, de la Gheorghe Ştefan, pentru a interveni la ANI să-l „execute“ pe Culiţă Tărâţă.

De asemenea, el ar fi pretins 600.000 de euro de la un afacerist ieşean, pentru a interveni la Ministerul Mediului ca să urgenteze nişte plăţi către firma ieşeanului. Cauzele au fost conexate, iar dosarul urmează să se judece la Tribunal.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here