Acasă Sport Arte marţiale: Luca Luncaşu, nr 1 la turneul internaţional „Drago d’oro“ de...

Arte marţiale: Luca Luncaşu, nr 1 la turneul internaţional „Drago d’oro“ de la Roma

1630
0
DISTRIBUIȚI

Luptătorul nemţean Luca Gabriel Luncaşu şi-a trecut în palmares o nouă centură preţioasă, la stilul de luptă K1 full-contact. La cei 17 ani ai săi, sportivul ori-ginar din Slobozia-Roznov (Neamţ) a câştigat, categoric, înfruntarea celor trei reprize de luptă ale finalei turneului internaţional „Drago d’oro“. Competiţia s-a desfăşurat duminică, 14 mai în cadrul Centrului Sportiv italian „Danilo Boxe“ din Roma. La invitaţia organizatorilor au răspuns luptători ai cluburilor din toată Europa, sportivi dornici de marea performanţă. Nemţeanul Luca Luncaşu a concurat în cadrul categoriei de greutate 70 de kilograme, secţiune ce a dat publicului ita-lian mai multe partide spectaculoase. Lango William, un sportiv elveţian i-a fost adversar tânărului nostru karateca în meciul vedetă pentru categoria 70 kg. La final, în ciuda unei forme sportive excelente şi a unei pregătiri ireproşabile, elveţianul William a trebuit să se recunoască învins. Stabilit împreună cu familia sa de câţiva ani buni în Italia, Luca Luncaşu este antrenat de maestrul marocan Hassan Yaakoub în sala de pregătire a acestuia, la Alba Adriatica.

„Meciurile lui Luca au devenit din ce în ce mai spectaculoase, iar noi, familia, continuam să-l susţinem financiar şi moral cât va fi nevoie“, spunea Adrian Luncaşu, fratele mai mare şi totodată ma-nagerul tânărului luptător nemţean.

La Slobozia, Luca se va întoarce abia în luna august. Tot atunci va aduce cu el şi trofeele câştigate (şi nu sunt puţine), încercând în acest fel să încurajeze practicarea sporturilor de contact în ring printre tinerii de acasă. „Mai mult, câteva lecţii de autoapărare, predate celor interesaţi nu cred că strică nimănui“, adaugă Luca. Până să revină în România, luptătorul nemţean nu vrea să lase garda jos şi continuă pregătirea pentru următoarea gală. Viitoarea competiţie este anunţată la jumătatea lunii iunie, într-o locaţie din nordul Italiei. În iulie, Luca Luncaşu şi colegii de la „Yaakoubd team“ se vor întoarce să „asedieze“, iarăşi, capitala Italiei. „Promitem că nu vom dezamăgi!“, adaugă Adrian, cel care este şi preparatorul fizic al fratelui său. Prin respectul şi atitudinea de fair-play dovedită faţă de adversari, Luca Gabriel Luncaşu şi-a câştigat repede şi câţiva fani în competiţiile la care a tot participat în Peninsulă. „Indiferent de cota pe care o are într-o luptă, faptul că nu-şi subestimează niciodată adversarii semnifică un avantaj. Pentru el este cheia succesului şi drumul spre victorie“, adaugă Adrian Luncaşu. Devenind major, din anul viitor, luptătorul nemţean va participa la categoria profesioniştilor. Chiar dacă începutul îi va fi mult îngreunat, Luca vrea să devină mult mai cunoscut în plan mondial.

(Ciprian AVĂDANEI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here