Acasă Administratie Asaftei a primit oficial atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean

Asaftei a primit oficial atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean

837
0
DISTRIBUIȚI

l liberalii şi PMP-iştii nu au participat la vot l Dulamă, al doilea vicepreşedinte, a plecat cu şanse zero din start l parlamentarii PSD au supravegheat şedinţa

Consilierii PSD din Le-gislativul judeţean şi-au călcat în cele din urmă pe orgolii şi au convocat o şedinţă extraordinară pentru a vota predarea atribuţiilor de preşedinte unuia dintre vicepreşedinţi, după suspendarea lui Ionel Arsene. Aceasta deoarece Legea Administraţiei Publice Locale precizează negru pe alb că „în cazul suspendării preşedintelui, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de consiliul judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie“.

Aşa cum era previzibil, în proiectul de hotărâre iniţiat de social-democraţi numele propus a fost cel al colegului de alianţă Ion Asaftei (ALDE). Ineditul momentului a constat în faptul că, necunoscând ce prevede regulamentul în astfel de situaţii, aleşii PNL şi PMP (care l-ar fi susţinut pe celălalt vice) nu au iniţiat la rândul lor o hotărâre prin care să-l propună pentru preluarea atribuţiilor, astfel că Dulamă a plecat cu şanse „zero“ din start. De altfel, înainte de şedinţă Laurenţiu Dulamă a făcut o cerere la secretarul judeţului prin care preciza că „se simte lezat“ din această cauză, însă, fără sorţi de izbândă. Daniela Soroceanu a explicat în plen că, fără existenţa pe ordinea de zi a unei iniţiative separate, buletinul de vot va conţine un singur nume: cel al lui Asaftei. Acestea fiind spuse, s-a purces la votul secret, moment în care atât liberalii cât şi PMP-iştii au anunţat că nu vor să participe, lăsându-i astfel pe cei din tabăra opusă să voteze în voie cu preferatul lor. La final, Ion Asaftei a ţinut un discurs prin care le-a mulţumit celor care l-au votat şi a ţinut să precizeze că „avem multă treabă de făcut şi, cum obişnuieşte să spună domnul Arsene, în Consiliul Judeţean trebuie să facem administraţie, nu politică“.

Precizăm că şedinţa cu pricina a fost supravegheată de ochii aprigi ai parlamentarilor PSD de Neamţ – Emilia Arcan, Dan Manoliu şi Ciprian Şerban, de fostul deputat Ioan Munteanu şi de secretarul general al PSD la nivel naţional, Marian Neacşu.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here