Acasă Social Astăzi, „Alter Ego“ şi Paula Seling vin pe scena „Târgului de Crăciun...

Astăzi, „Alter Ego“ şi Paula Seling vin pe scena „Târgului de Crăciun la Neamţ“

2340
0
DISTRIBUIȚI

Manifestările organizate de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ în cadrul „Târgului de Crăciun la Neamţ“ continuă astăzi, cu un recital oferit publicului nemţean de către artiştii de la Clubul „Ruby Ma Music Art“. Aceştia vor fi urmaţi, pe scena amenajată pe platoul de la Curtea Domnească, din Piatra-Neamţ, de membrii formaţiei sucevene „Alter Ego“.

Cunoscuta şi îndrăgita solistă Paula  Seling va încheia seara de vineri cu un spectacol extraordinar.

„Alter Ego“, pasiune şi dedicare

„Alter Ego“ reprezintă un proiect al unor tineri din Suceava, născut din dragostea pentru muzică, pentru public, pentru scenă. Înfiinţat în 2015, grupul abordează o varietate de genuri, „dar cântăm doar ceea ce ne reprezintă, astfel încât să fim mereu noi înşine. Acest proiect e sută la sută pasiune şi dedicare, pentru că atunci când îţi place ceea ce faci, totul iese mult mai bine şi acest lucru se vede şi se simte în show-rile noastre“, mărturiseşte Cristi Rangu, creierul trupei.

„Alter ego“ are următoarea componenţă: Adrian Galbău – tobe, Ilie Aurelian Zugrav – bass, Daniel Bălan – clape,  Ciprian Baicu – saxofon,  Relu Calcea – chitară, Alexandra Irimesei – voce, Cristi Rangu – chitara şi voce.

Paula Seling, cea mai îndrăgită artistă din România

Paula Seling este una din cele mai plăcute şi mai îndrăgite artiste de la noi, un exemplu de seriozitate şi pasiune pusă în slujba muzicii, dar şi un exemplu că recunoaşterea şi aprecierea publicului pot fi dobândite şi fără apariţii în publicaţiile mondene. Născută chiar în ziua de Crăciun a anului 1978, la Baia Mare, Paula a studiat, încă din copilărie muzica, atât canto cât şi pian. La 15 ani s-a înscris la Şcoala Po-pulară de Arte şi a intrat în trupa „Enders“ (la clape şi solistă), cu care a participat la numeroase festivaluri pentru copii şi tineret. Dincolo de premiile obţinute alături de „Enders“, cel mai important moment a fost întâlnirea cu cei de la Fundaţia Culturală „Phoenix“ (1995) şi cu Paul Nancă, cel care avea să o sprijine pe parcursul întregii cariere. După absolvirea Colegiului „Gheorghe Şincai“ din Baia Mare (1997), Paula se mută în Bucureşti pentru a urma Şcoala Superioară de Jurnalistică. În plan muzical, primul succes a venit în 1996, când a obţinut premiul „Aurelian Andreescu“, sub îndrumarea Andei Popp. Un an mai târziu avea să îşi facă debutul şi chiar să înceapă să se impună pe scena muzicală românească, obţinând trofeul în festivalul de la Mamaia, cântând în deschiderea concertului lui Joan Baez, dar şi la Festivalul „Cerbul de Aur“.

Debutul discografic a avut loc în 1998, cu albumul în limba engleza „Only Love“, înregistrat la Sound House Records în Germania. În acelaşi an, apare şi un album de colinde înregistrat alături de Narcisa Suciu. A urmat albumul din 2001 – „Mă voi întoarce“. În acelaşi an, apar materialele „Ştii ce înseamnă“ şi „Prima selecţie“, pentru ca în toamna lui 2002 să apară un nou material cu cântece de Crăciun: „Albumul de Crăciun“. În 2003 apare ceea ce Paula considera „cel mai consistent“ album de până atunci, „Fără sfârşit“, un material ce includea 17 piese. Iar în 2006 a lansat albumul „De sărbători“, care cuprinde colinde şi cântece de sezon sau de compilaţia 1998 – 2008, marcând astfel un deceniu de activitate. „Culeg vise“, „Believe“ în varianta engleză, este albumul apărut în 2009, prezentat într-o serie de concerte.

În 2010, după ce a câştigat selecţia naţională Eurovision, Paula Seling a reprezentat România în concurul de la Oslo. Piesa pe care o interpreta, alături de Ovidiu Cernăteanu, se numea „Playing with Fire“.

De-a lungul carierei sale, Paula a avut deja ocazia de a urca pe scena alături de nume importante ca Joan Baez (1997), Chick Corea (1998), Al Bano, Anita Doth, Tony Hawks, Michael Bolton (2007), Beyonce (2007) sau Jesse Dixon (2009). Dintre premiile şi distincţiile primite de Paula Seling amintim: trofeul Festivalului „Cerbul de Aur“ din Brasov (2002), cu piesele „Noapte caldă“ (compoziţie proprie, în varianta în limba engleză – „If You Want It“) şi „That Old Devil Called Love“, cea mai buna voce feminină din România la Premiile Industriei Muzicale Româneşti 2001, trofeul Festivalului Mamaia (1997) cu piesa „Trurli“, şlagărul anului la secţiunea „Şlagare pop-rock“ – Mamaia ‘99, „Ploaie în luna lui Marte“ (Nicu Alifantis/Nichita Stănescu) trofeul „Aurelian Andreescu“ – Bucuresti, 1996.

Stilul abordat de Paula Seling este greu de încadrat, artista trecând de la pop, la folk, blues, jazz, soul, disponibilitatea vocală fiind unul din principalele sale atuuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.