Acasă Economic Astăzi: „Codrii Neamţului“, pentru a patra oară la Duelul Ansamblurilor

Astăzi: „Codrii Neamţului“, pentru a patra oară la Duelul Ansamblurilor

1010
0
DISTRIBUIȚI

l pot fi votaţi prin SMS la numărul 1266 cu textul „NEAMT“

Ansamblul Folcloric „Codrii Neamţului“ din Piatra-Neamţ, coordonat de coregraful Sebas-tian Coroi, va participa, astăzi, 19 februarie, începând cu ora 15,  la Duelul Ansamblurilor în cadrul emisiunii „La Maruţă“, difuzată de ProTV.

Aceasta este cea de-a a patra participare a formaţiei nemţene de dansuri în cadrul acestei ediţii a concursului Duelul Ansamblurilor. Prima a avut loc pe 11 decembrie, anul trecut, iar în ia-nuarie 2018 ansamblul s-a reîntors pe platoul emisiunii „La Maruţă“ şi s-a duelat prin dans cu un alt ansamblu folcloric din judeţul Vrancea. Au ieşi învingători din confruntare, situaţie ce i-a adus cu un pas mai aproape de semifinale. La începutul acestei luni au reuşit să aducă pentru a treia oară victorie judeţului Neamţ evidenţiindu-se prin dans, dinamică şi entuziasm în faţa adeversarilor din judeţul Bacău. Au reuşit să ajungă în această fază a concursului şi datorită nemţenilor şi românilor de pretutindeni care au votat prin SMS şi online în favoarea  lor.

Astăzi, 19 februarie, Ansamblul Folcloric „Codrii Neamţului“ va dansa în direct pentru a patra oară, începând cu ora 15, în duelul semifinalelor, alături de un ansamblu din Bihor. Cu această ocazie, dansatorii nemţeni vor aduce în faţa telespectatorilor un obicei frumos din zona Moldovei şi o suită de dansuri. „Ne-am pregătit temeinic pentru acest concurs din dorinţa de a triumfa şi de a fi mândria judeţului Neamţ. Vrem ca duelul de astăzi să rămână tezaur pentru folclorul nemţean şi istorie pentru România. Scopul nostru este să construim cea mai frumoasă poveste a ansamblului şi anume să ajungem în finalul duelurilor din emisiunea «La Măruţă» şi să aducem trofeul acasă, în Neamţ. Dorim să arătăm României cât de frumoasă este tradiţia, dansul şi portul popular moldovenesc din ţinuturile Neamţului. Doar cu ajutorul voturilor dumnea-voastră vom reuşi să aducem trofeul acasă. Mulţumim tuturor pentru susţinerea de până acum, pentru prezent, dar şi pentru viitor, pentru aplauze şi aprecieri. Sunteţi câştigători împreună cu noi, pentru că avem o istorie, o tradiţie, un folclor frumos curat şi nealterat“, a declarat Sebastian Coroi, coregraful Ansamblului Folcloric „Codrii Neamţului“.

Cei care doresc să-i sprijine să ajungă în finala concursului care va avea loc pe 26 februarie sunt invitaţi să-i voteze prin SMS la numărul 1266 cu textul „NEAMT“(cost 0,24 E, inclus TV; fără diacritice) sau online pe pagina emisiunii la link-ul: http://lamaruta.protv.ro/voteaza (logare validă doar cu pagina de Facebook).

Voturile pot fi transmise în intervalul orar 15-17.

(Sabina DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here