Acasă Administratie Atac la Dragoş Chitic

Atac la Dragoş Chitic

905
0
DISTRIBUIȚI

l consilierii PSD spun că proiectele primarului pentru preluarea pieţei încalcă legea

Consilierii locali din partea PSD atacă modul în care primarul Dragoş Chitic a ales să gestioneze situaţia Pieţei Centrale, după ce lucrările au fost recepţionate de către Compania Naţională de Investiţii. Într-un comunicat de presă, aceştia susţin că în şedinţa legislativului de vineri, 17 martie, edilul a încercat „să înşele vigilenţa aleşilor locali prin două proiecte de hotărâre care nu respectau legea şi ar fi dus la darea în administrare a pieţei centrale tot către firma Urban, cea care a administrat absolut dezastruos până acum toate pieţele din Piatra-Neamţ“. Aceiaşi consilieri spun totodată că demersul primarului a fost unul strict de imagine, „el ştiind foarte bine că proiectul propus este unul neconform şi imposibil de pus în practică la acest moment“. Acestea deşi, pe parcursul şedinţei, secretarul Florin Fecic a menţionat în mai multe rânduri că girează legalitatea proiectelor.

Iar acuzele social-democraţilor nu se termină aici. Mergând pe aceeaşi linie, aceştia mai spun că primarul nu este interesat de faptul că producătorii care ar trebui „să prindă“ o tarabă în noua piaţă ar fi defavorizaţi (deşi nu menţionează în ce anume constă această situaţie defavorabilă) şi că se încearcă darea obiectivului pe mâna aceluiaşi „grup de interese“ care o duce spre faliment.

„Îi asigurăm pe pietreni că vom depune toate eforturile ca Piaţa Centrală să fie exploatată în interesul lor şi vom susţine în continuare ca viitorul administrator să fie selectat prin licitaţie publică. Este cel puţin un gest de rea credinţă din partea primarului Chitic să nu ţină cont de poziţia majorităţii din Consiliul Local Piatra-Neamţ, de dorinţa pietrenilor şi a comercianţilor de a avea o piaţă administrată în folosul lor“, mai spun consilierii PSD.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here