Acasă Administratie Atenţie, se asfaltează la orele de vârf!

Atenţie, se asfaltează la orele de vârf!

1737
2
DISTRIBUIȚI

De câteva săptămâni străzile din Piatra-Neamţ au devenit, rând pe rând, şantiere, iar acum „marea asfaltare“ a oraşului a ajuns din nou în zona centrală. Că se fac investiţii, nu poate fi decât un lucru lăudabil, însă nu de aceeaşi părere sunt şoferii, care în grabă spre serviciu dau nas în nas cu utilajele Publiserv chiar la orele de vârf. O astfel de situaţie (ce poate fi catalogată exasperantă, fără nicio exagerare) s-a creat luni dimineaţă în jurul orei 9 în zona sensului giratoriu de la Spitalul Judeţean. Bulevardul Traian a intrat în reparaţii capitale şi, după ce a stat tot weekendul decopertat de vechiul strat de asfalt, în prima zi a săptămânii utilajele au fost scoase pe teren: unul în apropierea trecerii de pietoni din zona Asirom, unul chiar în poarta spitalului, al treilea – de patrulare în sensul giratoriu, al patrulea – staţionat pe pod, iar ultimul – undeva în zona Pietricica. Pentru ca tabloul să fie complet, lângă ele stăteau muncitorii aferenţi, echipaţi corespunzător, dar la fel de inerţi… doar aşteptând, probabil, indicaţii de la inginerii şefi să se apuce de treabă. Între timp, mai mulţi şoferi rămaşi blocaţi pe prima bandă de circulaţie (care fusese separată cu jaloane co-lorate ca şi când ar fi fost în lucru) au rezolvat problema româneşte: au coborât din maşini şi şi-au croit singuri drum printre obstacolele amplasate fără noimă.

Şi astfel, întreaga zonă s-a transformat într-un haos, unde claxoanele sau cuvintele „de dulce“ nu mai conteneau. În astfel de condiţii, inevitabil apare întrebarea: De ce la noi se procedează mereu pe de-a-ndoaselea?

Primarul Dragoş Chitic spune că le-a atras atenţia reprezen-tanţilor societăţii Publiserv în mai multe rânduri cu privire la ritmul asfaltărilor, sau la respectarea graficului prestabilit; cât despre programul de lucru…

„Sunt perfect de acord că traficul nu ar trebui să fie afectat, mai ales în perioadele aglomerate ale zilei. Noi până acum am avut mai multe întâlniri cu Publiserv pe tema asfaltărilor şi am fost de multe ori personal la faţa locului pentru a verifica dacă merg conform graficelor.

Normal este să se lucreze pe timp de noapte şi sâmbăta, când străzile sunt aproape goale. Le voi comunica personal acest lucru, pentru ca situaţia să nu se repete“, a declarat edilul.

(R. ZAHARIA)

2 COMENTARII

  1. Orasul arata impecabil , bravo , la capitolul siguranta ar mai trebui umblat , pe Aleea Ulmilor zona bloc 40 isi fac veacul niste bande de cetateni certati cu civilizatia si buna convietuire . Ar trebui taiat raul de la radacina cumva de cei care chiar stiu sa o faca . Personal cred ca li se permite sa faca ce vor din diverse considerente . Acei politisti care se fac ca nu vad sa plece din sistem si sa lase loc profesionistilor .

  2. Numai promisiuni nerespectate.. tipic primarul chitic (nu merita nici sa-i scriu numele cu litera mare)..
    Din 2015 se tot asfalteaza Fermelor, strada pe care-mi rup zilnic masina in doua pentru a veni la serviciu (si a plati taxe catre primarie, implicit). Probabil o sa mai treaca muuulti ani si tot in starea asta jalnica o sa ramana.. Ca si D. Leonida. Aceeasi vesnica problema si cu cainii maidanezi,
    In fine, nu exista rusine cand vine vorba de politica/putere/bani..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here