Acasă Sport Atletism – Campionatele Naţionale: Lenuţa Burueană şi Diana Ţigănaşu domină concursurile interne...

Atletism – Campionatele Naţionale: Lenuţa Burueană şi Diana Ţigănaşu domină concursurile interne de aruncări

1077
0
DISTRIBUIȚI

l la Piteşti, vineri şi sâmbătă, elevele profesorului Dan Cojocaru au câştigat patru titluri naţionale la greutate şi disc în probele de seniori, tineret

Lenuţa Burueană şi Diana Ţigănaşu, atletele Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamţ s-au încununat cu noi titluri de campioane naţionale. Elevele profesorului Dan Cojocaru au ajuns să domine concursurile interne la aruncarea greutăţii (bilă) şi a discului.

Vineri şi sâmbătă, pe stadionul „Nicolae Dobrin“, sportivele noastre s-au numărat între competitoarele Campionatului Naţional de la Piteşti. Lenuţa Burueană şi-a apropiat locul I la proba de aruncare a greutăţii cu o aruncare ce a măsurat 14 metri şi 98 centimetri. A fost a doua încercare a sportivei noastre, dar a fost şi singura măsurată în tot concursul. Acelaşi rezultat i-a adus atletei de la CS Ceahlăul titlul naţional la categoria tineret. În cadrul aceleiaşi probe, deşi este încă la categoria junioarelor, cu rezultatul cifric de 13 metri şi 98 centimetri, Diana Ţigănaşu a terminat competiţia pe locul III la nivelul senioarelor şi pe locul secund în întrecerea secţiunii tineret.

„Sunt rezultate frumoase din toate punctele de vedere! Le felicit pe fete şi le doresc să fie sănătoase pentru a putea munci şi de aici înainte la intensitatea şi ambiţia de până acum“, a spus comentat profesorul Dan Cojocaru pe marginea rezultatelor elevelor sale.

Diana Ţigănaşu a devenit campioană naţională la senioare în proba de aruncare a discului cu rezultatul de 47 metri şi 79 centimetri, din a treia încercare. Titlul la senioare la disc a fost „dublat“ şi de medalia de aur adjudecată la tineret, graţie aceluiaşi rezultat cifric de 47 metri şi 79 centimetri.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here