Acasă Sport Atletism – Finala Campionatului Naţional de copii I, II, III Trei tineri...

Atletism – Finala Campionatului Naţional de copii I, II, III Trei tineri atleţi pietreni luptă pentru medalii la Bucureşti

679
0
DISTRIBUIȚI

l competitorii legitimaţi la CS Ceahlăul sunt coordonaţi de profesoarele Iulia Negură-Olteanu, respectiv Alina Militaru

Tinerii atleţi legitimaţi în cadrul grupării CS Ceahlăul Piatra-Neamţ trag speranţe la adjudecarea unor noi medalii importante în competiţiile atletice programate la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă şi duminică, sala Complexului Naţional „Lia Manoliu“ găzduieşte etapa finală a Campionatului Naţional de atletism. Competiţia respectivă este cea care încheie sezonul de sală (in-door). Totodată, întrecerea este destinată tinerilor atleţi din categoriile copiilor I, II şi III. De la gruparea pietreană CS Ceahlăul, spre capitală pleacă, în zile diferite, trei sportivi. Elev al profesoarei Iulia Negură- Olteanu, atletul Robert Gavril (12 ani) va concura în finalele probelor de 60 metri, respectiv 200 metri, la categoria copii I. Sezonul precedent, Robert a fost campion naţional în probele de 50 metri şi 200 metri, la categoria de vârstă copii II. Antrenoarea sportivului şi-ar dori pentru elevul său obţinerea unei noi medalii (un loc pe podium dar la ambele probe) în probele de sâmbătă ale competiţiei. Înainte de participarea la finala Campionatul Naţional de atletism destinat categoriei copii I, Robert Gavril şi-a testat potenţialul de moment în cadrul etapei zonale. Aceasta s-a desfăşurat în urmă cu două săptămâni, în sala de atletism de la Bacău, iar tânărul atlet pietrean a terminat învingător în ambele probe (60 metri şi 200 metri) la care a concurat. În prima întrecere, reprezentantul nostru a avut nevoie de foto-finish pentru ca organizatorii să-i confirme postura de câştigător. În cea de-a doua probă (200 metri), aproape fără adversar, Robert a câştigat cursa celor 200 de metri cu un timp de sub 27 de secunde.

Cristina Usturoi şi Rareş Baluş ne reprezintă la categorii mai mici de vârstă

Cealaltă antrenoare de la CS Ceahlăul care are sportivi calificaţi pentru etapa finală a Campionatului Naţional de copii este profesoara Alina Militaru. Pentru ziua de duminică, aceasta îi va înscrie în concurs pe Cristina Usturoi (11 ani, elevă la Şcoala „Nicu Albu“ Piatra-Neamţ) în probele de 50 metri garduri şi 200 metri, respectiv pe Rareş Baluş (9 ani, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamţ) în probele de biatlon: săritură în lungime, respectiv alergare de viteză 50 de metri. Spre deosebire de colega Cristina Usturoi, care are fixat ca obiectiv o prezenţă pe unul din locurile IV-VI în clasamentul general final, Rareş Baluş vizează în competiţia de duminică, la Bucureşti, adjudecarea unei medalii (locurile I-III).  (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here