Acasă Administratie Au pierdut bătălia cu zăpada

Au pierdut bătălia cu zăpada

1571
0
DISTRIBUIȚI

Marţi, la Piatra-Neamţ a nins aproape fără încetare însă societatea Publiserv, cea care trebuie să asigure deszăpezirea în municipiu, nu dă semne că reuşeşte să treacă examenul iernii. Deşi reprezentanţii Primăriei         s-au grăbit să anunţe încă de la sfârşitul săptămânii trecute că pe străzile din Piatra-Neamţ „se acţionează în schimburi, operatorul fiind pregătit să intervină 24 de ore din 24 pentru îndepărtarea zăpezii şi imprăştierea de material antiderapant“ în ultimele ore în oraş s-a circulat cu dificultate, chiar şi în zonele centrale. Urme ale lamelor pe carosabil se vedeau, ce-i drept, însă o scuză pentru ritmul lent cu care utilajele au mişunat pe străzi nu putem găsi. Nici noi, şi nici şoferii, care s-au văzut nevoiţi să fie mereu cu ochii în patru şi să circule cu 30 de km pe oră pentru a evita incidentele neplăcute. În tot acest timp, câteva echipe formate din angajaţi ai operatorului, înarmaţi cu lopeţi şi măturoaie curăţau de zăpadă căile de acces, atât cât să le scoată ochii pietonilor că în oraş activitatea pe linia deszăpezirii merge ca pe roate.

„Este destul de dificil să aducem carosabilul la starea iniţială deoarece, din cauza gerului, materialul antiderapant nu îşi face efectul sau şi-l face, dar mai greu. Depunem eforturi să fim prezenţi pe teren în permanenţă cu cele 10 maşini din dotare şi angajaţii aferenţi, care lucrează în schimburi. Se circulă în condiţii de iarnă, dar asta e situaţia. Când temperaturile ne-au permis, am făcut faţă şi am curăţat carosabilul în tota-litate“, a spus directorul Publiserv, Valentin Ciobanu.

Grijă mare şi pe trotuare

Zăpada creează probleme şi pe trotuare, dar în acest caz autorităţile nu pot face mare lucru, decât să someze cetăţenii să-şi cureţe porţiunile din faţa proprietăţilor, conform hotărârii de Consiliu Local dată în acest sens. Altfel, cei prinşi pe picior greşit, sunt pasibili de amenzi. În ultimele săptămâni Poliţia Locală Piatra-Neamţ a organizat o serie de acţiuni pentru a conştientiza populaţia cu privire la obligati-vitatea de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor, a cafenelelor, a blocurilor de locuinţe sau a caselor şi, acolo unde a fost nevoie, au dat pentru început atenţionări verbale.

Pe drumurile naţionale nu sunt probleme

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră, în judeţul nostru, pe drumurile naţionale nu sunt probleme semnificative, decât în zonele predispuse la viscol. „Se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind parţial umed şi pe alocuri sunt porţiuni de zăpadă frământată“. În aceste condiţii Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi informează că stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispecera-tul deschis în regim de permanenţă – telefon 0232.213.168.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here