Acasă Social Avalanşa de pacienţi îngreuiază lucrările de la Pediatrie

Avalanşa de pacienţi îngreuiază lucrările de la Pediatrie

356
1
DISTRIBUIȚI

l reprezentanţii Spitalului Judeţean fac apel la părinţi şi medicii de familie, pentru ca numărul internărilor să scadă, iar muncitorii să aibă front de lucru

Pediatria Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ este plină-ochi cu pacienţi, iar din această cauză ritmul lucrărilor de reabilitare şi modernizare riscă să fie încetinit considerabil. Conducerea unităţii a precizat că muncitorii ar trebui să lucreze acum la Corpul B, după ce corpul C a fost redeschis, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Managerul SJU, dr. Cristina Atănăsoaie-Iacob, a declarat că în contextul în care numărul internărilor va putea fi diminuat, corpul B va putea fi dat în folosinţă, în cel mai fericit caz, în luna februarie a anului viitor. „Trebuie limitate foarte mult internările, ca să putem elibera corpul B şi ca muncitorii să poată termina cât mai repede reabilitarea. Vom face un apel către medicii de fa-milie, comunicând în scris şi telefonic aspectele care ne îngrădesc la continuarea lucrărilor. De asemenea, îi rugăm pe părinţi să înţeleagă faptul că unele tratamente pot fi efectuate şi acasă. E o avalanşă extraordinar de mare de pacienţi. Dacă nu limităm internările din spital, nu ştim când vom mai putea da în folosinţă şi celelalte corpuri (B şi A)“, a spus managerul spitalului. În caz de „avarie“, dacă apelul reprezentanţilor spitalului nu va avea niciun ecou, cel puţin pentru adolescenţi vor fi împrumutate saloane de la alte secţii astfel încât situaţia să fie deblocată. În această perioadă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul internărilor celor diagnosticaţi cu infecţii respiratori acute şi pneumonii este în creştere, iar cei mai mulţi afectaţi de aceste boli sunt copiii.

Cheltuielile cu lucrările de reabilitare şi modernizare pentru toată secţia Pediatrie sunt estimate la 14 milioane de lei. Executantul lucrării este asocierea de firme Edamed. Data estimată pentru finalizarea integrală a lucrărilor de la Pediatrie este în luna februarie a anului 2019, dar nu este exclus ca această dată să fie amânată din cauza unor împrejurări asemănătoare celei prezentate. Pavilionul Pediatrie numără în prezent 75 paturi, dintre care 5 sunt repartizate compartimentului Neurologie Pediatrică, 10 – compartimentului Te-rapie Acuta şi alte 15 – compartimentului Recuperare Pediatrică.

(Marian TEODOROF)

1 COMENTARIU

  1. Cum adică să faci apel la părinți să nu-și mai interneze copiii? Părintele își duce copilul la medic. Medicul decide dacă e de internat, dacă poate fi tratat la domiciliu șamd.
    Doamneeee!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here