Acasă Eveniment Bărbat înecat în râul Moldova

Bărbat înecat în râul Moldova

962
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 52 de ani, din satul Cotu Vameş (al comunei Horia) dat dispărut de aproximativ două săptămâni, a fost găsit mort, în după-amiaza de 30 aprilie, în albia râului Moldova. Macabra descoperire a fost făcută de un angajat al hidrocentralei de la ieşirea din municipiul Roman, care a văzut cadavrul plutind pe apă. Omul a sunat imediat la 112, iar în zonă au intervenit cinci pompieri romaşcani cu o barcă.

„Ajunşi la faţa locului cu un echipaj de salvare cu o barcă, la contactul vizual cu victima am constatat că aceasta este înecată de mai multe zile. S-a procedat pentru degajarea ei şi a fost identificată de familie. Am avut ceva dificultăţi cu lansarea bărcii pentru că topografia terenului e într-o continuă modificare. Ar trebui amenajată o rampă specială pentru lansarea bărcii la apă, un punct fix“, a declarat plutonierul-adjutant-şef Iulian Lazăr, şeful gărzii de intervenţie.

Cadavrul înecatului a fost preluat de oamenii legii, fiind transportat la morgă pentru necropsie. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru a se afla împrejurările în care s-a petrecut tragedia.

În altă ordine de idei, în minivacanţa de            1 Mai, militarii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au mai avut trei misiuni. Într-un caz a fost vorba despre stingerea unui autovehicul care a luat foc în mers, în după-amiaza de 30 aprilie, la Pârâul Fagului (Poiana Teiului). Acolo s-au deplasat opt subofiţeri cu o autospecială plus o ambulanţă SMURD (pentru orice eventualitate). Din fericire, focul s-a ma-nifestat doar la compartimentul motor al dubiţei, fiind stins, până la sosirea pompierilor, de şofer şi ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, luni seara, la ora 19, pompierii pietreni au intervenit pentru salvarea unui căţel căzut într-un canal din zona „Carpaţi“ (cartierul Dărmăneşti al municipiului Piatra-Neamţ). Totodată, ieri dimineaţă, aceiaşi militari pietreni au fost solicitaţi să deblocheze uşa unui apartament dintr-un bloc situat în Săvineşti şi altă uşă de la o locuinţă amplasată pe strada Smirodava, în Roman.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here