Acasă Economic Bătaie de joc cu facturile E.ON

Bătaie de joc cu facturile E.ON

3362
9
DISTRIBUIȚI

l abonaţii E.on sunt, de o lună de zile, victimele curierilor de la Total Post care le abandonează plicurile prin cârciumi sau pe unde apucă

Nemţenilor nu le e de ajuns că plătesc sume uriaşe pentru un bec aprins şi un frigider băgat în priză, ori că li se pârjolesc televizoarele la o fluctuaţie de tensiune. Acum au o altă problemă: facturile emise de E.ON sunt distribuite haotic.

De când compania a optat pentru un alt distribuitor decât Poşta Română, cetăţenii, în special din mediul rural, trebuie să-şi culeagă facturile de pe uliţele satelor ori, în cel mai bun caz, de la cârciumi. Salariaţii Total Post, firma aleasă de E.ON pentru a distribui facturile la gaze şi energie din această vară, par a nu se descurca în teren şi lasă facturile pe unde apucă. Ca să nu fie deconectaţi de la reţeaua de electricitate, sătenii umblă din poartă în poartă întrebând vecinii dacă nu cumva au dat, mergând prin sat, de facturile lor.

Facturile E.ON, distribuite pe uliţe şi în cârciumi

De o lună, de când E.ON a schimbat operatorul de distribuire, cetăţenii au o grijă în plus: să-şi caute facturile prin sat. Şi asta pentru că noul partener al E.ON, Total Post, nu are, probabil, personal care să cunoască îndeajuns gospodăriile din localităţi şi, ca să scape de facturi, le lasă pe unde apucă: pe uliţe, în cârciumi, la vreun localnic care să le distribuie mai departe.  Între timp, oamenii se tem ca nu cumva, din pricina acestui distribuitor care nu le aduce facturile la domiciliu, să li fie deconectate gospodăriile de la reţeaua de alimentare cu electricitate. Primarii localităţilor unde au fost înregistrate astfel de probleme spun că au discutat la E.ON însă reprezentaţii din judeţ ai companiei ridică neputincios din umeri.

„Este bătaie de joc la adresa cetăţenilor care aleargă după facturi prin sat. Este posibil aşa ceva? Curierii ăştia sau ce-or fi ei se opresc la cârciumă şi lasă facturile acolo ori le dau la alţii ca să le dea mai departe. Oamenii numai grija asta nu o au! De când cu Total Post, oamenii îşi găsesc facturile, în cel mai bun caz, la cârciumă. Salariaţii acestei firme nu cunosc localitatea noastră care este una foarte mare, avem 3.600 de familii, dar nici nu se străduiesc. Sunt familii care au acelaşi nume şi cei de la Total Post le încurcă. Şi aşa se trezesc oamenii cu facturile altora. Eu am fost şi am discutat cu şefa de la E.ON din Piatra-Neamţ şi             i-am spus ca nu cumva vreuna dintre gospodăriile din Borleşti să fie tăiată de la curent din această cauză. Dacă se va întâmpla, vom face tot posibilul ca cei răspunzători să fie traşi la răspundere. Factorul poştal ştia ce trebuie să facă; ăştia, în schimb, nu sunt în stare de nimic. Pun oamenii pe drumuri, îşi bat joc de ei“, a declarat Vasile Iliuţă, primarul comunei Borleşti.

Poştaşii, luaţi la întrebări de cetăţeni

Deşi schimbarea a fost anunţată în presă, oamenii nu ştiau de faptul că E.ON a renunţat să mai lucreze cu Poşta Română, preferând o firmă de curierat. Aşa că, nemulţumiţi că nu-şi primesc facturile au început să facă plângeri la Poştă. „Noi am înregistrat multe reclamaţii venite din partea cetăţenilor, cu precădere din mediul rural, care s-au plâns că nu le sunt aduse facturile la domiciliu, că nu sunt distribuite corespunzător. Dar Poşta Română nu mai distribuie facturile E.ON, astfel că pentru tot ceea ce ţine de această operaţiune este responsabil un alt agent economic“, a declarat Daniel Stoleru, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ.

Locuitorii judeţului vor fi nevoiţi să alerge după facturile E.ON timp de doi ani, pentru că atâta valabilitate are contractul încheiat cu Total Post.

 

Companie cu datorii uriaşe şi un capital de 1.000 de lei

 

Ideea schimbării operatorului de distribuire a facturilor a avut la bază, spuneau cei de la E.ON luna trecută, „fluidizarea procesului de transmitere şi reducere a timpului de livrare a corespondenţei către clienţi“, Total Post fiind „cea mai importantă companie privată de pe piaţa corespondenţei adresate“.

Total Post Mail Services, aşa cum este denumită societatea care distribuie facturile E.ON, are se-diul în Bucureşti şi este relativ recent înmatriculată. Potrivit situaţiilor fiscale depuse la Ministerul Finanţelor, această firmă a fost înmatriculată în anul 2012, iar conform bilanţului depus pe anul 2013, avea datorii de peste 13,4 milioane de lei, un capital subscris de numai 1.000 de lei şi o pierdere de peste 1 milion de lei. Aceste date reliefează „importanţa“ acestei societăţi pe mâna căreia au fost lăsaţi abonaţii E.ON. Total Post Mail Services avea, anul trecut, 833 de salariaţi.

Reprezentanţii companiei E.ON România nu ne-au oferit niciun punct de vedere despre situaţia creată, până la închiderea ediţiei.

(Natalia RÎŞTEI)

9 COMENTARII

 1. Asa se intampla cand statul vinde tot sau privatizeaza orice fara a mai gandi pentru viitorul populației. Ce nu putea ramane acesta companie a statului? Asa au făcut si cu Petromul. Ar trebui gasiti vinovati pt tradare si executati pentru ca au vândut tot acesti politicieni de 2 bani

 2. O intrebare… Posta e pe profit cumva de merita atata atentie sau sa distribuie plicurile? ce de cativa ani platim ca prostii pierderile ei cu totii.

  Eu sunt unul din cei din Borlesti care au primit plicurile, pentru prima data dupa multi ani acasa. Au strigat la poarta si mi l-au dat in mana.

  primarul probabil ca l-au gasit la carciuma si i l-au dat, ca oricum la Primarie nu il gasesti, ci acolo sunt tot felul de trepadusi….

  Articolul e prost documentat si partinitor, ma asteptam la altceva de la Realitatea….

  • eu am distribuit pt aceasta firma,te trimite cu 500 de facturi intr-un sat cu adrese incomplete si i-ti ordona sa vii fara ele,cel mai bun caz le lasi la baruri,asta pt ca cu 5 curieri faci 30 de comune plus satele arondate.Organizare proasta cu un director zonal ce vindea inainte inghetata,oricum caruta a scapat la vale vin avizele si preavizele pt neplata facturilor

 3. Locuiesc in apropierea Salii Polivalente(Cartier Paradiso) si facem demersuri la E-on de doi ani(2012)pentru a se extinde reteaua de energie electrica si vreau sa va spun ca oricate documente si solicitari depuse cu nr. de inregistrare la E-on nu se mai gasesc (cica n-au fost depuse).Ma intreb cand se va gasi cineva sa verifice legalitatea cu care-si desfasoara activitatea angajatii E-on?Degeaba exista ordine emise de ANRE ca oricum nu se respecta.Asa ca daca nu stiati ,in anul 2014 sunt locuinte la o aruncatura de bat distanta de Piatra Neamt unde energia electrica a devenit un vis .

 4. Ce tot ii ridicati in slavi pe aia de la Posta Romana, sunt niste trantori, numai eu stiu de cate ori am sunat la E-on sa-mi trimita factura pe e-mail ca domnul postas nu era in stare sa o aduca. Dar de ce nu va luati si de pensiile lasate la crasme de catre postasi?
  Vorbiti de datorii? Total Post e societate privata, nu-i plateste statul angajatii, Posta romana merge din datorii in datorii de cand ma stiu.
  Inainte sa scrieti un articol mai faceti si voi niste cercetari, nu va luati numai dupa gura unuia.

 5. De ce esti jigodie si postezi in numele altuia ….de ce nu spui ca tu Daniel Tapoi din Pascani ai lucrat la Total post si te`au dat afara din motive pe care le stii destul de bine …..eu Oliviu inca lucrez la ei …nu te stiam atat de nesimtit si sa musti omu pe la spate

 6. Cate minciuni. Se vede ca aici e mana postasilor, care au pierdut o sursa de venit ilicita. Ca fost lucrator la Total Post m-am intalnit cu numeroase persoane care au afirmat ca le dau bani postasilor atat din pensii, din alocatii si pentru aducerea facturilor acasa, sume ce ajung pana la 10 lei. Prin toate satele pe unde am umblat, am intrebat daca postasul de la posta romana le aduce facturile acasa. 90% din raspunsuri au fost ca postasul le lasa la magazine. Asa ca nu mai mintiti cu nerusinare.

 7. […] Opiniile postate pe internet cu privire la calitatea acestor servicii de curierat sunt uneori insa de-a dreptul socante. Ziarul Obiectiv Vaslui descrie un caz in care un maldar de plicuri cu facturile EON au fost gasit intr-un WC al unui magazin din statul Sauca, corespondenta fiind livrata de catre Total Post. In alte cazuri, curierii livreaza facturile la carciuma din sat. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here