Acasă Sport Box – Cupa României: Astăzi va fi primul gong în gala naţională...

Box – Cupa României: Astăzi va fi primul gong în gala naţională de la Piatra-Neamţ

711
0
DISTRIBUIȚI

l intrarea spectatorilor în sala mică a Polivalentei pietrene va fi liberă

Prefaţată ieri de momentul sosirii delegaţiilor oficialilor, sportivilor şi antrenorilor, întrecerea galei Cupei României la box pe anul 2017 îşi are anunţate începând de astăzi primele meciuri. Gazda evenimentului pugilistic la nivel naţional este sala mică din cadrul Polivalentei pietrene, iar întrecerea este destinată secţiunii tineret. 140 de competitori sunt anunţaţi la startul turneului, a treia competiţie pe care gazdele de la Box Piatra-Neamţ o organizează pe plan local în decursul celor şase ani de la înfiinţarea propriei grupări.

Gala este una cu meciuri eliminatorii. Înaintea disputelor din ring, începând cu ora 7.30 a fiecărei zile de concurs este anunţat controlul medical şi cântarul oficial pentru fiecare sportiv în parte. Două sunt reuniunile zilnice ce pot fi urmărite în fiecare zi a etapelor preli-minare: prima va debuta la ora 11, iar cealaltă de la ora 16. Faza sferturilor de finală în Cupa României pentru tineret este anunţată pentru ziua de joi, 20 aprilie, începând cu ora 16. Meciurile din semifinale vor fi derulate vineri, 21 aprilie, tot de la ora 16, iar finalele, pe fiecare categorie de greutate în parte, se vor disputa de sâmbătă, 22 aprilie.

Partenerii grupării Boxul nemţean în organizarea şi desfăşurarea întrecerii Cupei României pentru tineret sunt Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ, respectiv federaţia română de specialitate. „Prin acest nou eveniment, vrem să demonstrăm mai mult decât simplul fapt că putem organiza competiţii de nivel naţional în oraşul nostru“, spunea profesorul Gabriel Câmpescu, antrenorul coordonator la Box Piatra-Neamţ şi totodată promotorul întrecerii pugilistice din oraşul nostru.

Cinci pugilişti localnici participă în competiţie

Cinci este numărul sportivilor pe care gruparea gazdă îi are înscrişi, pe diferite categorii de greutate, în gala Cupei României pentru tineret de acasă. „Pe trei dintre ei mizăm să-i vedem câştigători ai trofeului!“, a completat, încrezător, profesorul Câmpescu. Eduard Jipeanu (52 kg), Anton Ilinescu (56 kg), Marcel Călăraşu (60 kg), Alexandru Frumosu (69 kg), Florin Simion (75 kg) şi Albert Biro (81 kg) sunt tinerii pugilişti ai echipei gazdelor, iar cu ultimii doi, antrenorul Gabi Câmpescu speră să câştige măcar un trofeu în gala de acasă. Vineri, începând cu ora 10 a dimineţii, la Piatra-Neamţ va fi desfăşurată şedinţa biroului federal al FR Box, prilej cu care actualul preşedinte în exerciţiu al boxului românesc, Vasile Câtea îl va propune pe Mihai Leu, fostul campion mondial WBO, în funcţia de preşedinte onorific al FR Box. „Sperăm ca în Piatra-Neamţ să vină şi alte competiţii importante la nivel naţional. După Cupa României la box pentru tineret, tot în Sala Polivalentă vom mai avea şi finalele Cupei României la volei, pentru echipele fe-minine şi masculine. Judeţul Neamţ are nevoie în continuare de sport. Pentru noi este deja o mare realizare faptul că am reuşit să aducem în propria organizare gala Cupei României la box, ţinând cont de faptul că în ţară sunt multe alte opţiuni similare unde s-ar fi putut desfăşura acest eveniment“, spunea Laurenţiu Dulamă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Bogdan Gavrilescu susţine că şi dorinţa conducerii Primăriei pietrene este aceea de a aduce cât mai multe competiţii sportive de nivel naţional, în oraşul nostru. „Vom susţine permanent cât mai multe asemenea evenimente, la fel cum vrem să susţinem, mereu, sportul şi mişcarea. Nu putem sta deoprate şi vom fi alături de toate echipele înscrise în performanţă. Pentru anul viitor sperăm să avem şi concursuri internaţionale la Piatra-Neamţ“.

„La un moment dat, boxul în Piatra-Neamţ aproape că dispăruse“

Fost practicant al nobilei arte, consilierul local Gabi Pavăl susţine că boxul este sportul care necesită foarte multă inteligenţă şi sacrificiu. „La un moment dat, boxul în Piatra-Neamţ aproape că dispăruse complet. Pentru Gabi Câmpescu este foarte greu să susţină, de unul singur sau ajutat, uneori, de câţiva prieteni, întregul necesar al nevoilor organizării şi desfăşurării propriei acti-vităţi la club. În plus, este omul care nu se alege cu niciun câştig din această implicare a sa. Este vorba doar de simpla sa pasiune“. Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamţ este de părere că întrecerea Cupei României la box pentru tineret reprezintă o bună oportunitate de a-i urmări, la Piatra-Neamţ, pe greii boxului românesc. „Aşteptăm să-i vedem în sală şi pe susţinătorii pugiliştilor pietreni“, a mai spus şeful Direcţiei pentru Sport şi Tineret.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here