Acasă Economic Box feminin – Cupa României: Două locuri pe podium pentru echipa Boxul...

Box feminin – Cupa României: Două locuri pe podium pentru echipa Boxul pietrean

776
0
DISTRIBUIȚI

l Corina Solomon şi Andra Creţu s-au întors medaliate după desfăşurarea turneului feminin de la Rm. Sărat

Echipa „Boxul pietrean“ s-a întors cu două medalii după participarea în cadrul întrecerilor Cupei României de box feminin. Competiţia sportivă a fost desfăşurată în perioada 26 februarie – 3 martie, la Râmnicu Sărat, iar gruparea coordonată de profesorul Gabriel Câmpescu a avut înscrise pe lista de start trei sportive. Două dintre acestea s-au găsit în finalul galei de Cupa României pe podiumul de premiere. Corina Solomon (16 ani, junioară) a participat în cadrul categoriei de greutate ^80 kilograme. Pietreanca a reuşit să treacă de turul preliminar după care a fost învinsă în finală de câştigătoarea întrecerii secţiunii respective, o reprezentantă a clubului din Rm. Vâlcea. În pofida ratării obiectivului de a câştiga trofeul mult dorit, Corina Solomon rămâne campioana naţională la categoria ei de greutate, ^80 de kilograme, cel puţin până la finele lunii august când se va desfăşura o nouă ediţie pe plan intern.

Paula Spătariu, doar un loc între primele 5 ale clasamentului final

La rândul ei, cealaltă elevă a profesorului Gabi Câmpescu participantă în gala Cupei României la box feminin a fost Paula Spătariu. Participantă la cea categoria de greutate cea mai mică (46 kg), sportiva noastră a reuşit un parcurs care i-a asigurat doar calificarea între primele cinci locuri ale ierarhiei finale, în cadrul secţiunii de vârstă tineret. La acel nivel, meciurile s-au desfăşurat pe durata a trei reprize de trei minute, fiecare. Tot pe podiumul turneului Cupei României la box feminin, de la echipa „Boxul pietrean“ a mai urcat şi Andra Creţu. Tot în secţiunea destinată junioarelor, aceasta s-a clasat pe locul III al categoriei de greutate 57 kilograme, fiind învinsă în semifinale chiar de sportiva clubului Pandurii Tg. Jiu, cea care avea să-şi adjudece trofeul mult dorit.

„Suntem mulţumiţi de parcursul fetelor noastre în această competiţie“, a fost concluzia profesorului Gabriel Câmpescu, la revenirea echipei acasă, după Cupa României. Plăcut surprins de calităţile pugilistelor echipei „Boxul pietrean“ în competiţia de la Rm. Sărat s-a arătat antrenorul coordonator al lotului feminin de box al României. Ca dovadă, Adrian Lăcătuş le-a convocat pe cele trei sportive ale antrenorului Câmpescu la o acţiune de selecţie. Aceasta este anunţată pestre trei săptămâni, la Tulcea şi are drept obiectiv completarea lotului „tricolor“ în vederea participării la turneul Campionatul European din această primăvară. Deplasarea echipei coordonată de Gabi Câmpescu la întrecerea Cupei României de box feminin a fost asigurată de fondurile primite de la sponsorul grupării.  (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here