Acasă Sport Box / Polivalenta pietreană mai primeşte în găzduire o competiţie importantă în...

Box / Polivalenta pietreană mai primeşte în găzduire o competiţie importantă în 2017: Finala Cupei României de tineret, programată la Piatra-Neamţ

683
0
DISTRIBUIȚI

Oraşul Piatra-Neamţ revine pe harta locaţiilor gazdă a unor competiţii sportive importante la nivel naţional. Timp de o săptămână, în perioada 17-23 aprilie, Sala Polivalentă de pe Calea Romanului îi va primi în găzduire pe sportivii calificaţi la întrecerile galei turneului final de Cupa României. Evenimentul pugilistic este rezervat sportivilor înscrişi la categoria tineret. Organizarea evenimentului a căzut pe umerii oficialilor grupării Boxul nemţean, care, la rândul lor, au solicitat sprijinul comunităţii locale. „Mulţumesc pentru «sprijinul acordat» consilierilor locali, care au avut bunăvoinţa de a-mi acorda, doar în scris, pe hârtie, cei 20% din suma solicitată (n.n. 38.000 lei) pentru organizarea finalei Cupei României pentru tineret. Banii ceruţi în şedinţa de Consiliu Local şi-aşa nu o să-i vedem!“, a sunat replica profesorului Gabriel Câmpescu la decizia consilierilor locali.

Iniţial, turneul Cupei României la box destinat categoriei tineret fusese anunţat în organizare la Piatra-Neamţ, dar pentru perioada 26 martie-1 aprilie. Din lipsă de fonduri în prima fază, concursul a trebuit să fie amânat, dar nu contramandat. Prin această decizie nouă, practic oficialii Federaţiei Române de Box se văd ajunşi la mâna antrenorului Gabi Câmpescu. Gazdele de la Fundaţia Boxul nemţean vor miza în gala Cupei României pe următorii pugilişti: Marcel Călăraşu, Anton Ilinescu, Eduard Doagă, Florin Simion şi Albert Biro. În concursurile destinate categoriei juniorilor, echipa Fundaţiei Boxul Nemţean este reprezentată de sportivii Robert Caia, Samuel Cimpoeşu, Laurenţiu Caia şi Andrei Minac.

Revenind la gala Cupa României pentru tineret de la Piatra-Neamţ, în cadrul turneului de la mijlocul acestei luni sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi de la toate cluburile de profil din ţară. Profesorul Câmpescu mizează chiar pe o prezenţă a cel puţin 100 de pugilişti aliniaţi la start înainte de primul gong. În anul 2014 (perioada 5-9 august), aceeaşi Sală Polivalentă pietreană a găzduit întrecerea galei finalei Campionatului Naţional de box destinată categoriei seniorilor.

Adunarea Generală a FR Box va fi la Piatra-Neamţ

Adunarea Generală ordinară a Federaţiei Române de Box a fost convocată pentru ziua de vineri, 21 aprilie, la Piatra Neamţ. Ştirea a fost confirmată de secretarul general al FR de Box, Viorel Sima. Tot atunci, cu prilejul respectivei întruniri, fostul campion mondial Mihai Leu va fi propus de preşedintele în exerciţiu al FR Box (Vasile Câtea) ca preşedinte de onoare al federaţiei române de resort. Leu (49 ani) a fost campion mondial de juniori (Havana, 1987) şi campion mondial WBO la categoria welter (1997). De asemenea, Mihai Leu deţine un titlu de campion naţional de raliuri (2003). (Ciprian AVĂDANEI)

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here