Acasă Sport Campion naţional la triatlon

Campion naţional la triatlon

562
0
DISTRIBUIȚI

Andrei Bălău, elev din clasa a X-a la Colegiul Naţional „Roman Vodă“ Roman, este noul campion naţional la cros triatlon, la categoria cadeţi (vârsta 14 – 16 ani).

Campionatul naţional de triatlon are opt etape, iar fiecare sportiv poate participa la minimum şase dintre acestea. În funcţie de rezultatul fiecărei etape, obţine puncte care se cumulează şi în funcţie de care se calculează clasamentul final. Ultima etapă s-a desfăşurat acum câteva zile, la Şugaş Băi (judeţul Covasna). În etapa de la Şugaş Băi, prima probă a fost cea de înot (400 de metri), apoi mountain bike (10 kilometri), după care 1,8 kilometri de alergare montană. Aceasta a fost una dintre etapele „scurte“, în alte etape concurenţii având de parcurs înot 1.500 de metri, 30 de kilometri de montan bike şi alţi câţiva kilometri de alergare.

Andrei Bălău, care este şi membru al Asociaţiei „Muşatinii“, a câştigat această ultimă etapă şi a acumulat cele mai multe puncte din campionat. Succesul vine în condiţiile în care cele mai multe antrenamente le-a făcut singur, fiindcă în Roman nu există antrenori de triatlon. Doar pe partea de alergare a fost îndrumat de Tereza Lungu, antrenor la Clubul Atletic Roman. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here