Acasă Sport Canotaj: Flotila pietreană exportă o nouă campioană la Dinamo

Canotaj: Flotila pietreană exportă o nouă campioană la Dinamo

269
0
DISTRIBUIȚI

l de ieri, odată cu trecerea la CS Dinamo, Andreea Grăpinoiu a fost cooptată în lotul olimpic de canotaj al României

De ieri, canotoarea Andreea Grăpinoiu (18 ani), cunoscută drept cea mai valoroasă sportivă a judeţului Neamţ la nivelul sezonului precedent 2016, a fost transferată în curtea grupării Dinamo Bucureşti. Ajunsă la cei 18 ani ai săi, Andreea a activat timp de şase ani în echipa flotilei pietrene CS Ceahlăul-LPS Piatra-Neamţ, fiind descoperită, formată şi promovată pentru marea performanţă de cunoscutul profesor Valentin Gavril. Originară de loc din Schitu Frumoasa, un sat în comuna Balcani din judeţul Bacău, canotoarea Andreea Grăpinoiu se va bucura de transferul definitiv la CS Dinamo Bucureşti, grupare care-i va putea oferi angajamentul financiar pe care la Piatra-Neamţ nu ar fi putut să-l obţină. „Dacă ar fi fost aşa, ar fi trebuit să închid toate celelalte secţii, iar la ca-notaj să o păstrez doar pe ea pentru marea performanţă“, s-a confesat directorul Valentin Gavril. Odată cu trecerea la CS Dinamo, Andreea Grăpinoiu s-a bucurat ieri şi de cooptarea în cadrul lotului olimpic de canotaj al României.

2.500 de lei este salariul lunar de care se bucură momentan Andreea Grăpinoiu, odată cu trecerea la CS Dinamo. La respectiva sumă vor fi adăugate bonusurile altor premieri stabilite prin contract, prima de instalare şi cea de transfer. În plus, la terminarea facultăţii, canotoarea plecată de la CS Ceahlăul şi LPS Piatra-Neamţ va putea fi angajată în structura Ministerului de Interne. „Deocamdată, Andreea nu s-a înscris la nicio facultate, însă nu-i târziu. În plus, dacă va lua o nouă medalie, la Campionatele Mondiale de senioare, cu certitudine va creşte şi valoarea premierii sale. La Piatra-Neamţ, ca director al CS Ceahlăul, fără ajutorul Primăriei şi al Consiliului Judeţean, de unul singur nu puteam reuşi să o ţinem să activeze pentru noi“, a completat profesorul Valentin Gavril.

11.000 de lei este valoarea recompensei pe care canotoarele Monica Andron, Alexandra Rusu şi Andreea Grăpinoiu au primit-o, fiecare,  de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru performanţele adjudecate în sezonulul competiţional 2017: locul I la Campionatul Mondial de junioare, locul I la Campionatul European de junioare, multiplă campioană naţională şi campioană naţională şcolară.

„Ministrul a fost cel care le-a dublat sportivelor noastre această valoare a premierilor“, a adăugat directorul Valentin Gavril. Exceptând banii primiţi de la MTS, CS Ceahlăul trebuie să le premieze pe canotoare, până la finalul anului, cu jumătate din valoarea premierii oferite de MTS, conform HG 1447 reactualizată. „Mai avem de premiat şi atletismul pentru rezultatele obţinute, însă vom rezolva această problemă. Noi nu vom rămâne datori sportivilor care ne-au făcut cinste în lume, aducându-ne pe primul loc“, susţine conducătorul CS Ceahlăul.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here