Acasă Eveniment Căzut în gol de la 16 metri

Căzut în gol de la 16 metri

939
0
DISTRIBUIȚI

În condiţiile unui trafic turistic mare pe Ceahlău, minivacanţa de 1 Mai a debutat cu o cădere în gol de la 16 metri (echivalentul nivelului cinci al unui bloc de locuinţe) a unui ieşean în vârstă de 44 de ani, din municipiul Paşcani. Incidentul s-a petrecut pe „Piatra Miresii“, stâncă aflată la 150 de metri de cabana Dochia. „În mod absolut miraculos, acesta a trecut cu capul la câţiva centimetri de o platformă de piatră aflată la jumătatea stâncii, apoi a aterizat pe un pâlc uriaş de jneapăn care a atenuat căderea. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale numeroşilor turişti aflaţi pe terasa Cabanei Dochia. La sosirea echipei de salvare, bărbatul era semiconştient, prezenta excoriaţii pe întreg corpul, o plagă la cap şi o luxaţie la membrul superior drept“, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Neamţ.

A urmat o turistă tot din Iaşi, de 37 de ani, care s-a ales cu un traumatism bilate-ral la membrele inferioare. Ea a fost transportată din zona Cuşma Dorobanţului până în Staţiunea Durău. Echipajele Salvamont au fost solicitate să intervină şi pentru a ajuta un grup din Piteşti rătăcit în zona Bourie a masivului Ceahlău.

Pe parcursul weekendului prelungit, muntele Ceahlău a fost străbătut de sute de turişti, mulţi veniţi din alte judeţe, iar unii dintre ei nepregătiţi pentru ascensiuni montane, deoarece nu erau echipaţi cores-punzător. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here