Acasă Economic Ce se construieşte vizavi de autogară?

Ce se construieşte vizavi de autogară?

1903
2
DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă, pe buzele pietrenilor care ajung în zona autogării apare o întrebare – „Oare ce urmează să se construiască pe terenul de vizavi?“- mai ales că, de câteva luni, pe locul fostei fabrici SIL Bistriţa se derulează demolări şi activităţi de curăţenie. Este cunoscut faptul că activitate industrială nu mai există aici de mulţi ani, şi mai ales se vede cu ochiul liber că perimetrul în care aceasta a funcţionat a devenit o „pată“ pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul Dragoş Chitic a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, acel teren imens, deţinut iniţial de doi proprietari privaţi, a fost vândut unui mare investitor. Deşi numele retailer-ului nu a fost încă făcut public, prin târg se vorbeşte despre un investitor de talie internaţională similar celui de la Shopping City, pe nume Terra Invest, care va construi în zona de la gară un hipermarket Kaufland şi alte magazine, precum Jysk sau Profi.

„Va fi interesant ce se va construi acolo – un complex comercial care va cuprinde şi supermarket-uri, dar şi alte tipuri de magazine. Noi, Primăria, le oferim tot sprijinul pentru că este o zonă care nu arată deloc bine şi atunci va fi interesant ca acel perimetru să fie reconfigurat. Din câte am înţeles urmează să depună documentele premergătoare obţinerii avizelor necesare pentru realizarea construcţiei şi anul viitor ar trebui finalizat ceea ce se doreşte a se construi acolo. Cert este că zona va arăta foarte bine, mai ales că investitorul, oricare ar fi el, trebuie să-şi asume şi reconfigurarea infrastructurii; cel mai probabil va apărea şi un sens giratoriu în intersecţia de la gară, care va fi un plus pentru fluidizarea traficului“, a spus primarul Dragoş Chitic. Potrivit edilului, totul este în fază incipientă. Cel mai probabil numele investitorului se va afla oficial în momentul în care acesta va depune documentaţiile la primărie pentru obţinerea autorizaţiilor premergătoare construcţiei. (R.C.)

2 COMENTARII

  1. Nu domnule Chitic, initial terenul a fost a IFET Neamt, luat cu japca de marele om de afaceri Culita care la scos la mezat.Pruncii lui, si ei mari oameni de afaceri care au dat 0(zero)lei pe teren l-au vandut cu milioane de EU.altori profitori.Stiu ca va doare dar nu mai incercati sa manipulati populatia.Si acum acolo functioneaza o cantina PROLETARA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here