Acasă Social Ce se va întâmpla cu Cinema Dacia, după deschiderea noului mall?

Ce se va întâmpla cu Cinema Dacia, după deschiderea noului mall?

2335
1
DISTRIBUIȚI

Pietrenii iubitori ai cinematografiei clasice sunt, pe bună dreptate, îngrijoraţi de soarta singurului cinematograf de stat care a mai rămas în Piatra Neamţ. Aceasta, în condiţiile în care mult aşteptatul multiplex „Cinema City“ se va instala în curând în municipiu şi, cel mai probabil, va fura şi puţinii spectatori ai bătrânului „Dacia-Panoramic“. Contrar temerilor cinefililor, primarul Dragoş Chitic este de părere că „în Piatra-Neamţ este loc şi pentru unul şi pentru celălalt. Se adresează unui public diferit; cinematograful clasic este în inima multor iubitori de film, este simbolul unor generaţii.“

Şi reprezentanţii cinematografului Dacia se declară optimişti în ceea ce priveşte viitorul, fiind convinşi că spectatorii fideli nu vor da sala clasicului cinematograf pe una modernă.

„Totul depinde de cum îţi captezi spectatorii. Mie nu mi-e frică de nimic, ne vedem de treabă în continuare. Noi avem publicul nostru fidel şi ni-l vom păstra. În ultimele luni s-au făcut şi investiţii şi nu avem de gând să ne oprim aici. În plus mai e vorba şi de preţurile practicate la mall, care sunt mari comparativ cu cele de la noi“, a declarat Victor Purice, directorul Cinema Dacia, Piatra-Neamţ.

În ultimele luni cinematograful Dacia şi-a mai recăpătat suflul, pierdut odată cu intrarea în colaps a întregii industrii cinematografice din România: a pri-mit sistemul de proiecţie al cinematografului „Patria“ din Bucureşti (după ce acesta a fost închis) şi a reintrat în atenţie la nivel naţional, după ce a găzduit mai multe festivaluri sau premiere de film.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Cum bine a punctat si Dl Purice – Pretul practicat va fi criteriul decisiv. Pe langa pretul biletului vorbim si de locatie (Cinema Dacia se afla in buricul targului), plus ca exista un parteneriat Cinema Dacia – Orange Romania prin care clientii Orange, miercurea, au posibilitatea sa achizitioneze 2 bilete la pret de 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here