Acasă Economic CECCAR Neamţ a marcat a XIII-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului...

CECCAR Neamţ a marcat a XIII-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român“

537
0
DISTRIBUIȚI

 

Joi, 21 septembrie, la Hotelul Central Plaza, din Piatra-Neamţ, în sala de conferinţe Milenium, a avut loc a XIII-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român“. Evenimentul a fost marcat de prezenţa reprezentanţilor instituţiilor locale, ai Prefecturii Neamţ, prin prefectul Vasile Panaite, ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, directorilor de bănci şi agenţilor economici din judeţ, care au ţinut să le fie alături profesioniştilor contabili la marea sărbătoare.

„CECCAR, fidel unei atitudini bazate pe respectul reciproc“

Deschiderea manifestărilor prilejuite de această grandioasă zi pentru profesioniştii contabili a fost realizată de către Adrian Vasile Huci, preşedintele CECCAR, fi-liala Neamţ, care a transmis mesajul Consiliului Superior al CECCAR:

„Sărbătorim, astăzi, profesia de contabil, o profesie de tradiţie a cărei reprezentare îi revine Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România – CECCAR. Acest context festiv oferă prilejul de a vă adresa tutu-ror celor care practicaţi această profesie sincere felicitări şi succes în viitor! După 96 de ani de la înfiinţare, astăzi, mai mult ca oricând, profesia este în continuu proces de transformare. Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil, membru al CECCAR, îndeplineşte cu succes multiple roluri care conferă siguranţă antreprenorilor, manage-rilor întreprinderilor mici şi mijlocii, marilor operatori economici etc, contribuind la si-guranţa şi sustenabilitatea business-ului. Pentru stabilitatea profesiei, în viitor, CECCAR acţionează în relaţia cu instituţiile de reglementare, implicându-se în eficientizarea şi adaptarea legislaţiei la realităţile economice, corelate cu necesităţile experţilor contabili şi contabililor autorizaţi. În acest sens, a fost adusă în rea-litatea zilelor noastre şi definită totalitatea serviciilor prestate de profesionistul contabil, membru al CECCAR, prin modificarea OG nr. 65/1994 prin Legea nr. 162/2017. Totodată, CECCAR, fidel unei atitudini bazate pe respectul reciproc, a promovat un dialog permanent cu celelate profesii, reprezentate la nivel naţional de Camera Auditorilor Financiari, Camera Consultanţilor Fiscali, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă etc, pentru agrearea principiilor care să stea la baza îmbunătăţirii reglementărilor în vederea înlăturării problemelor şi riscurilor de nefuncţionare, atât din perspectiva aplicării acestora în mediul de afaceri, în procesul de justiţie, cât şi a verificării ulterioare de către instituţii ale statului. Aşadar, aniversarea Zilei Naţionale a Contabilului Român este un prilej de bucurie pentru noi toţi, un moment de legitimă mândrie a tuturor celor care practicăm această profesie, un moment de cinste a celor care au asigurat unitatea şi au dat puterea şi resursele necesare dezvoltării contabilităţii în România, precum şi a CECCAR“.

Profesioniştii contabili colaborează excelent cu autorităţile statului

Invitaţii i-au felicitat pe experţii contabili şi pe contabilii autorizaţi pentru activitatea depusă, pentru profesionalismul şi abnegaţia de care au dat dovadă.

Ofiţerul Mihai Osoianu, şeful Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie: „Vă mulţumim pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu dumneavoastră, în primul rând, în cadrul expertizelor contabile dispuse în dosarele penale în care v-aţi demonstrat profesionalismul. Nu am întâmpinat niciodată probleme şi, mai mult, lucrările au fost încadrate în termen, unele dintre ele presupunând un efort deosebit din partea dumneavoastră, ceea ce a însemnat analizarea unui volum însemnat de documente. În al doilea rând, am avut o colaborare foarte bună şi în ceea ce priveşte punerea la dispoziţie a documentelor contabile a diferitelor societăţi, unde, din nou, nu am întâmpinat probleme. La mulţi ani tuturor profesioniştilor contabili!“.

CECCAR, lider al profesiei contabile

Adrian Vasile Huci, preşedintele filialei Neamţ a CECCAR a subliniat contribuţia pe care CECCAR o are în cadrul mediului de afaceri: „Oamenii de afaceri ai secolului XXI au întotdeauna în preajma lor un profesionist contabil, care, prin cunoştinţele şi judecata profesională şi în spiritul unui cod etic, contribuie la succesul şi dezvoltarea managementului companiilor. Probabil că ştiţi deja, Corpul Naţional al Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi – CECCAR gestionează activităţile de pregătire şi deontologie profesio-nală a tuturor profesioniştilor contabili din România, indiferent de calitatea pe care o au: experţi contabili, contabili autorizaţi, administratori ai societăţilor de profil, directori economici, contabili şefi, şefi ai serviciilor financiar contabile, sau contabili angajaţi în diferite ramuri ale economiei. CECCAR, lider al profesiei contabile din România, va continua să contribuie la creşterea nivelului de cultură financiară şi economică în mediul de afaceri şi la consolidarea imaginii profesioniştilor contabili ca parteneri indispen-sabili pentru o afacere de succes. Dacă noi toţi, cei care formăm comunitatea profesioniştilor contabili din ţara noastră, continuăm să ne practicăm meseria respon-sabil, cu profesionalismul de care am dat dovadă neîncetat, în conformitate cu principiile etice care ne reprezintă, succesul nu va întârzia să apară, iar statutul nostru va fi de neatins“.

Ţinuta profesională a reuniunii membrilor filialei Neamţ a CECCAR a fost întreţinută, la această sărbătoare, printr-o prelegere ce a fost rostită de către conferenţiar universitar doctor Daniel Botez, pe tema „Profesia contabilă – azi şi în viitor“, referindu-se, cu precădere, la Ordonanţa 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi din România, modificată şi completată în această vară, prin Legea 162/2017, privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale conso-lidate şi de modificare a unor acte normative.

CECCAR Neamţ a premiat performanţa

 

Apoi, profesioniştii contabili care s-au remarcat cu realizările lor prin contribuţiile aduse acestei profesiuni au fost premiaţi de către conducerea filialei Neamţ a CECCAR. Au fost acordate disctincţii de merit pentru activitatea depusă de 26 de profesionişti contabili, dintre care 13 societăţi comerciale şi 13 persoane fizice. Aşadar, în topul local al celor mai buni membri ai CECCAR, filiala Neamţ, la categoria „Expertiză“, pe primul loc s-a situat General Contab SRL, urmată, pe locul al II-lea, de Stef Contab SRL, iar pe locul al III-lea de Activ Cont SRL. Locul al IV-lea a fost ocupat de către Biacont Expert, locul al V-lea de Aritma Tax Protect SRL, în timp ce locul al VI-lea a fost adjudecat de către Elixir Contab SRL. În topul celor mai buni membri CECCAR Neamţ au intrat şi Eurocont Expert SRL (locul al VII-lea), AVH Consulting SRL (locul al VIII-lea), Piatra HR SRL (locul al IX-lea) şi Madal Contab Serv SRL (pe locul al X-lea).

La categoria „Contabilitate“, locul I a fost ocupat de către Dacien Consulting SRL, locul al II-lea de Vian Conta SRL, iar locul al III-lea de către Thea Consulting SRL.

Premierea a continuat cu profesioniştii contabili – persoane fizice: Elena Alexandru (locul I), Celia Monica T. Ticovschi (locul al II-lea),  Manuela Iuteş (locul al III-lea), Ana-Maria T. Rotaru (locul al IV-lea), Emanuela Camelia Popitan (locul al V-lea), Liliana Alexandru (locul al VI-lea), Adina Cristina Constantin (locul al VII-lea), Valeriu Bularda (locul al VIII-lea), Gabriela-Roxana Chiriac (locul al IX-lea), Liliana Ropotică (locul al X-lea). În topul celor mai buni membri ai CECCAR Neamţ, pe locul I a intrat şi Lucia Munteanu, pe locul al II-lea – Adela Bârliba, iar pe locul al III-lea – Liliana Cătălina Stamatin.

După acordarea distincţiilor, Ioan Tănăselea, directorul executiv al filialei Neamţ a CECCAR, a prezentat unele aspecte privitoare la marele eveniment, dar şi la acti-vitatea filialei Neamţ a CECCAR, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la un program de socializare în care au fost schimbate impresii, au fost dezbătute diferite subiecte de interes.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here