Acasă Economic Cei şapte Ambasadori ai Neamţului

Cei şapte Ambasadori ai Neamţului

1181
0
DISTRIBUIȚI

l preferaţii publicului au fost şi preferaţii juriului

Joi, 7 decembrie, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, a avut loc un eveniment organizat în premieră la nivelul judeţului nostru – Gala Ambasadorilor Nemţeni, în cadrul căreia au fost premiaţi reprezentanţi din şapte domenii de activitate, care au contribuit la dezvoltarea comunităţii în perioada iunie 2016-iunie 2017. Manifestarea a fost pregătită în amănunt încă din luna septembrie şi a fost iniţiată de Consiliul consultativ al tinerilor, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, în colaborare cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“. Campania „Ambasadori ai Neamţului“ s-a derulat în mai multe etape: prima – propunerea persoanelor care ar merita titlul de „ambasador“, cea de-a doua – votul din partea publicului, şi a treia – jurizarea făcută de o comisie specializată, organizată la nivel naţional. La final, ponderea votului dat de public este de 40%, celelalte 60 de procente fiind la mâna juriului.

La gala de premiere organizată la Teatrul Tineretului au luat parte şi membrii juriului naţional, tot ei fiind cei care au înmânat premiile câştigătorilor. Printre aceştia amintim numele fostului ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu, al miniştrilor Ilan Laufer şi Victor Negrescu, sau al atletei Doina Melinte. Evenimentul a debutat cu un moment inedit, care a smuls ropote de aplauze de la toţi cei prezenţi: oferirea pre-miului de excelenţă pentru întreaga activitate actriţei Draga Olteanu Matei; artista nu a plecat de pe scenă înainte a de a-şi reitera dragostea pentru Piatra-Neamţ şi pentru judeţul nostru: „Sper să mă iubiţi şi dumneavoastră cel puţin la fel de mult cum vă iubesc eu“, a fost mesajul final din discursul său.

La secţiunile premiate în cadrul Galei, câştigătorii finali s-au dovedit a fi aceiaşi care au primit şi cele mai multe voturi de la public. Astfel, cel care a primit titlul de Ambasador al Neamţului la secţiunea Artă a fost scriitorul şi criticul Lucian Strochi; Monica Sofron, li-derul Asociaţiei Umanitare „Codrin – ocrotiţi copiii ce vor rămâne copii“, a primit trofeul secţiunii Asistenţă Socială; Dan Ţârdea, profesor de arte vizuale la Liceul „Vasile Conta“ din Târgu-Neamţ, a fost desemnat câştigător la secţiunea Educaţie şi Cercetare iar medicul Dan Gabriel Arvătescu – chirurg şi totodată scriitor romaşcan, la secţiunea Sănătate.

La categoria Sport, câştigătorul desemnat atât de public, cât şi de juriu, a fost antrenorul Valentin Gavril, la secţiunea Tinere Valori – Eliza Chirilă, o tânără de 25 de ani care de câţiva ani deţine funcţia de Director Naţional al Consiliilor Americane pentru Educaţie Internaţională, iar ambasadorul desemnat la capitolul Voluntariat a fost Sebastian Cătănoiu – directorului Administraţiei Parcului Naţional „Vânători“ Neamţ, cunoscut

pentru numeroasele activităţi educative de protejare a naturii, în care deseori implică elevi din judeţ.

Întreaga manifestare a fost presărată cu momente artistice de valoare care au întreţinut atmosfera specifică unei adevărate gale.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here