Acasă Administratie Centru de zi pentru copiii cu handicap, în fostul sediu al Jandarmeriei

Centru de zi pentru copiii cu handicap, în fostul sediu al Jandarmeriei

938
0
DISTRIBUIȚI

Copiii cu dizabilităţi, din municipiul Roman, vor avea parte, nu peste mult timp, de un centru de zi şi de un centru de recuperare şi tratament. Centrul de zi va funcţiona pe strada Tinosului, în cartierul Nicolae Bălcescu, într-o clădire dărăpănată care a fost cândva sediu al Jandarmeriei romaşcane. Deja, cei de la Direcţia tehnică din cadrul Primăriei Roman au purces la expertizarea clădirii, urmând ca imobilul să fie igienizat şi supus unor reparaţii care să-l facă funcţional.

Centrul de recuperare şi tratament va funcţiona într-o clădire care a adăpostit Secţia Psihiatrie a Spitalului Roman. Proiectul vizând înfiinţarea celor două centre pentru copiii cu dizabilităţi se desfăşoară în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Această din urmă instituţie va construi la Roman şi trei case de tip familial pentru copiii care acum sunt instituţionalizaţi în cadrul Complexului „Romaniţa“. Locuinţele vor fi ridicate cu fonduri europene, pe trei parcele de teren, de pe strada Romaniţei, puse la dispoziţia DGASPC printr-o hotărâre a  Consiliului Local Roman. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here