Acasă Social Ciritei: gunoi, bălării şi viituri la fiecare ploaie

Ciritei: gunoi, bălării şi viituri la fiecare ploaie

977
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi pietreni care locuiesc pe strada Ciocârliei din cartierul Ciritei se plâng constant cu privire la deficienţele de ordin edilitar, care îi determină să spună „am dori şi noi să simţim că facem parte din acest oraş„. În speranţa că doleanţa le va fi auzită, oamenii au întocmit o listă a minusurilor, pe care au înaintat-o primăriei; aceasta deşi sunt conştienţi că zona lor nu e singura care întâmpină astfel de probleme.

„Deşeurile se depozitează mai ceva ca la groapa de gunoi (pe toate terenurile din jurul podeţului peste pârâul Potocina, pe alocuri chiar şi pe carosabil), mirosul fiind insuportabil în această perioadă; pe marginea carosabilului nu am văzut niciodată pe cineva să tundă iarba, ceea ce favorizează apariţia problemei de la punctul 1; albia pârâului Potocina nu a mai fost curăţată de doi ani de cei de la Apele Române (şi acest lucru s-a făcut tot în urma unei sesizări); (…) iluminatul stradal nu există pentru întrega zonă a locuinţelor“, se plânge un cetăţean.

Acesta mai precizează totodată că strada pe care locuieşte a rămas singura din zonă care nu e nici asfaltată şi nici nu are rigole de scurgere a apei, iar „la fiecare ploaie se transformă într-un afluent al pârâului Potocina“.

Ştiut fiind faptul că localnicii au dreptate (poate mai puţin în cazul curăţeniei, care odată făcută trebuie şi întreţinută) primarul Dragoş Chitic a precizat că echipele municipalităţii, împreună cu cele de la Apele Române, s-au deplasat deja în zonă şi au stabilit un plan de bătaie pentru decolmatarea albiei pârâului cu pricina, astfel încât viiturile să nu mai creeze probleme. „În ceea ce priveşte asfaltarea, acolo sunt mai multe tronsoane, dintre care unele sunt betonate iar altele pietruite; deja s-au realizat, parţial, bordurări şi balastări. Dar ceea ce e sigur este faptul că străzile respective vor intra în reabilitare în săptămânile care urmează, undeva prin luna septembrie“, a completat primarul.

(R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here