Acasă Administratie Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la bilanţ: 224 de alerte într-un...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la bilanţ: 224 de alerte într-un an

776
0
DISTRIBUIȚI

Marţi, 30 ianuarie, prefectul judeţului a convocat o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul anului 2017. La întâlnire au luat parte toţi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ.

Conform raportului, anul trecut numărul situaţiilor de urgenţă cu care autorităţile s-au confruntat a fost este mai mic faţă anul 2016. Astfel, la nivelul întregului judeţ au fost înregistrate 224 de astfel de situaţii, cele mai grave fiind inundaţiile din lunile iunie-iulie. Din total, 123 s-au produs ca urmare a declanşării riscurilor naturale (37 de fenomene hidro-meteorologice periculoase şi 86 de incendii de vegetaţie); 81 de situaţii au apărut ca urmare a declanşării riscurilor tehnologice (o poluare de apă şi 84 de cazuri de muniţii neexplodate provenite din război) şi 16 situaţii de urgenţă s-au creat ca urmare a declanşării riscurilor biologice (epidemii).

Pe lângă inundaţii, anul trecut situaţii care au necesitat întrunirea CJSU şi aprobarea unor planuri de măsuri speciale, au fost generate şi de zăpadă (viscol), de epidemia de gripă aviară (la populaţia de lebede de pe lacurile din jurul municipiului) sau alunecările de teren care au afectat câteva gospodării din comuna Hangu.

„Aşadar punem punct anului trecut, valorificăm experienţele bune şi mergem mai departe, stabilindu-ne ca principale priorităţi îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţenilor, asigurarea în conti-nuare a transparenţei activităţii instituţiei, verificarea respectării legii la nivel teritorial şi nu în ultimul rând grija faţă de siguranţa cetăţeanului – publică, socială şi în situaţii de urgenţă“, a spus prefectul Vasile Panaite.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here