Acasă Social Concursul de titularizare în învăţământ: Patru note de 10 în Neamţ

Concursul de titularizare în învăţământ: Patru note de 10 în Neamţ

1088
0
DISTRIBUIȚI

l o învăţătoare cu 23 de ani vechime la catedră a luat 2,75!

Cele 430 de cadre didactice în exerciţiu ori tineri absolvenţi de fa-cultate care au dus până la bun sfârşit proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ – care s-a desfăşurat pe 12 iulie, la Şcoala nr. 2 Piatra-Neamţ şi la Şcoala „Elena Cuza“ Piatra-Neamţ – şi-au aflat, ieri, notele.

Care note sunt, în general, mai bune decât cele obţinute anul trecut de candidaţii nemţeni. Iar cea mai bună dovadă în acest sens o reprezintă cele patru note de 10 obţinute în această sesiune de concurs. Performerii se numesc Alexandra Georgiana Poenaru (din Cordun, profesoară de Cultură civică, are definitivatul luat şi trei ani vechime la catedră); Nicolae Capraru (din Piatra Şoimului, profesor de Educaţie fizică, are definitivatul luat şi numai un an vechime în învăţământ); Marius Constantin Ciocan (din Roman, profesor de Religie ortodoxă, are definitivatul luat şi 9 ani vechime); Ioan Irinel Cozma (din Piatra-Neamţ, profesor titular de Matematică la Şcoala Pângăraţi, are gradul didactic 1 şi 11 ani vechime la catedră).

La polul opus se regăsesc acei candidaţi care nu au obţinut nici măcar nota 2 (sunt două note de 1,95 „reuşite“ de o educatoare şi o învăţătoare, ambele fără experienţă didactică) sau puţin peste această notă. De departe, cel mai jenant rezultat a fost obţinut de o învăţătoare care are 23 de ani la catedră; domnia sa a luat nota 2,75.

Ar mai trebui precizat că lucrarea unei educatoare a fost anulată, cel mai probabil din cauză că prezenta „semne particulare“.

Statistic, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, sunt patru note maxime; 215 note între 7 şi 9,99; 140 de note între 5 şi 6,99; 70 de note sub 5. Procentul celor care au luat note peste 5 este de 82,5%.

După afişarea rezultatelor, nemulţumiţii de note le-au putut contesta ieri, până la ora 21.00, şi le mai pot contesta şi astăzi, până la ora 15.00. Lucrările vor fi recorectate până cel mai târziu pe 24 iulie, iar rezultatele finale ale concursului vor fi afişate pe 25 iulie.

Reamintim că de la proba scrisă au absentat, fără motiv, 57 de candidaţi. Mai apoi, după lecturarea subiectelor, alţi 69 de candidaţi au renunţat la concurs, invocând motive personale (47) sau afecţiuni medicale (22).

Doi candidaţi care au susţinut proba scrisă la Şcoala „Elena Cuza“ Piatra-Neamţ, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Dascălii în cauză nu vor mai putea fi repartizaţi pe posturi didactice în anul şcolar 2017-2018.

Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 7, pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, se va face pe 26 iulie, în şedinţă publică, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Între primii zece la nivel naţional

În timp ce absolvenţii de liceu s-au situat undeva pe la mijlocul clasamentului naţional, iar absolvenţii de gimnaziu – către coada clasamentului, în funcţie de rezultatele obţinute, profesorii care vor posturi titulari-zabile în şcolile din Neamţ au făcut o figură mult mai frumoasă. Cu un procent al notelor peste 7 de 50,1, ei au dus Neamţul pe locul al VII-lea la nivel naţional (după Cluj, Harghita, Braşov, Prahova, Dolj şi municipiul Bucureşti), şi pe primul loc între judeţele Moldovei.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here