Acasă Administratie Consiliul Judeţean cumpără 21 de autobuze electrice

Consiliul Judeţean cumpără 21 de autobuze electrice

1837
0
DISTRIBUIȚI

În şedinţa ordinară a acestei luni consilierii judeţeni au aprobat încheierea unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) care prevede achiziţionarea a 21 de autobuze electrice noi, a 21 de staţii de reîncărcare lentă şi a unui număr de şapte staţii de încărcare rapidă. Achiziţia se va face prin intermediul a unui proiect derulat de MDRAP cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 – „Sprijinirea reducerii emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ, prin investiţii bazate pe planurile de mobolitate urbană durabilă“.

Conform protocolului semnat, valoarea estimată a celor 21 de mijloace de transport în comun este de 42 milioane de lei, iar a staţiilor de încărcare e de 3,625 milioane de lei.

Astfel de achiziţii au fost anunţate şi pentru alte municipii din ţară, însă în aceste cazuri ele se fac prin intermediul primăriilor; la Piatra-Neamţ implicarea Primăriei nu este necesară deoarece operatorul public de transport (SC Troleibuzul) se subordonează direct Consiliului Judeţean.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here