Acasă Administratie Constructorul de la Curtea Domnească a tras ţeapă pietrenilor

Constructorul de la Curtea Domnească a tras ţeapă pietrenilor

1959
1
DISTRIBUIȚI

 

l după o primă încercare eşuată, el n-a mai vrut să repare infiltraţiile la Curtea Domnească * Primăria caută acum un alt constructor

De infiltraţiile ce au apărut la Curtea Domnească, încă de mai bine de doi ani, s-a vorbit, s-au luat şi măsuri, dar tot degeaba. Autorităţile locale au încercat în mai multe rânduri să remedieze problemele apărute la Muzeul Curţii Domneşti, la început au colaborat cu constructorul ce a reabilitat întregul ansamblu, asocierea Romconstruct Holding Grup SA – SC Euroconstruct Internaţional SRL, însă din momentul în care peticelile făcute s-au dovedit ineficiente, primăria n-a mai auzit nimic de la cei ce au încasat aproximativ 29 milioane de lei, căci atât a fost valoarea totală a proiectului de restaurare şi punere în valoare a zonei istorice Curtea Domnească, cu celelalte clădiri de patrimoniu.

După mai multe intervenţii făcute, lucrări de mântuială după cum reiese, Primăria Piatra-Neamţ se vede nevoită să ia problema în propriile mâini şi să caute un constrctor ce-i poate garanta că repară definitiv problema infiltraţiilor la Muzeul Curţii Domneşti, contra sumei de 307.657,40 lei. Pe 1 aprilie, primăria pietreană a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului având obiectivul: „Remediere tehnică a infiltraţiilor la Muzeul Curţii Domneşti – lucrări de reparaţii generale şi de renovare“.

Banii cu care primăria va finanţa lucrările provin de la bugetul local, dar reprezintă garanţia de bună execuţie achitată de Romconstruct. Cert e că pe construcţii şi instalaţii, primăria a estimat că se vor duce cam 267.000 lei, pe organizarea de şantier – 13.500 lei iar cheltuielile neprevăzute au fost evaluate la aproape 27.000 lei. Termenul de primire a ofertelor este 11 aprilie şi bineînţeles că va conta şi preţul cel mai scăzut, pe lângă garantarea unor lucrări de calitate.

Constructorul s-a spălat pe mâini de lucrare

Lucrările la Muzeul Curţii Domneşti, adică exact acolo unde sunt infiltraţiile, au fost recepţionate pe 20 decembrie 2012. Conform contractului, perioada de garanţie de bună execuţie este de 120 de luni. Întrucât în perioada de garanţie, după recepţia lucrărilor de construire şi amenajare a ansamblului au avut loc infiltraţii de apă ce au împiedicat amenajarea unei expoziţii permanente şi deschiderea Muzeului Curţii Domneşti pentru public, primăria a solicitat în numeroase rânduri asocierii Romconstruct Holding Grup SA – Euroconstruct Internaţional SRL remedierea tuturor deficienţelor apărute la acest obiectiv. Potrivit autorităţilor, constructorul a încercat, dar cu un rezultat de scurtă durată, remedierea acestora şi ulterior nu a mai răspuns solicitărilor primăriei. În acest context, având în vedere şi recomandările ADR NE făcute la vizita la faţa locului, cu privire la durabilitatea investiţiei, municipalitatea pietreană a comandat o documentaţie tehnică în baza căreioa să se stabilească soluţiile de remediere a infiltraţiilor şi apoi să execute cu o firmă lucrările de remediere pentru Beciul Domnesc, azi muzeu modernizat, dar nefuncţional din cauza infiltraţiilor. Pentru remedierea infiltraţiilor, primăria dă 30 de zile viitorului constructor, iar garanţia de bună execuţie va fi de 10% din din contractul de lucrări.

 

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. si asa se sterge inca o hotie dea lui stefan.sistemul a apreciat ca e bine ca stefan si amicul sau din fotbal turcu-dinamo sa foloseasca linistiti banii ciorditi din lucrare.deci politicul e aceeasi mizerie indiferent de la ce partid provine.altfel nu inteleg cum cei in drept pot fi atat de toleranti cu cei care fura.daca avem contract cu garantarea lucrarilor pe cheltuiala constructorului de ce nu sesizam institutiile statului in drept.de ce acceptam cacealmaua ca daca facem aceste sesizari sar putea ca ue sa ne ceara banii inapoi.deci mai bine acoperim jaful si tot pe banii contribuabilior mai facem o cheltuiala.chiar noi nemtenii suntem asa de prosti de toti ne fura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here