Acasă Social Copiii din Drăgăneşti au câştigat „Noaptea Zimbrului“

Copiii din Drăgăneşti au câştigat „Noaptea Zimbrului“

272
0
DISTRIBUIȚI

Aproape o sută de copii, elevi în clasele primare la opt şcoli gimnaziale din judeţ, au participat la ediţia din acest an a competiţiei „Noaptea Zimbrului – eveniment organizat de Administraţia Parcului Natural Vânători-Neamţ, care s-a desfăşurat la Centrul de Vizitare al Parcului.

La startul întrecerilor s-au aliniat opt echipaje a câte 12 elevi de la şco-lile implicate în campania „Ana are mere… pentru zimbri!“, care s-au întrecut în 8 probe.

Au aruncat mere la ţintă, au sculptat dovleci, au rostogolit dovleci printre jaloane… „şi nu în ultimul rând am cântărit dovleacul uriaş, care anul acesta a avut 59,9 kg şi a fost adus de Cepoi Dragoş, unul dintre participanţi“, după cum ne-au informat reprezentanţii Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ.

Ediţia de anul acesta a evenimentului „Noaptea Zimbrului“ a fost câştigată de echipajul Şcolii Gimnaziale Drăgăneşti.

La lăsarea întuneriului, pasarela suspendată din cadrul Centrului de Vizitare a fost ornată cu zeci de dovleci sculptaţi de copiii participanţi – luminaţi din interior de lumânărele. Mai mult decât atât, fericiţi au fost şi zimbrii. În dimineaţa zilei următoare, dovlecii au reprezentat un mic-dejun copios pentru ei.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here