Corbu şi Ungureanu îşi primesc pedepsele pe 24 septembrie

l acuzaţi iniţial pentru omor, acum vor fi pedepsiţi pentru lipsire de libertate

Gheorghe Corbu şi Gelu Ungureanu, doi bărbaţi judecaţi iniţial pentru că l-ar fi omorât pe Vasile Fundăcescu, îşi vor primi pedeapsa de la judecătorii nemţeni pentru lipsire de libertate. Pronunţarea a fost amânată pentru data de 24 septembrie. Pentru a se ajunge aici, cei doi inculpaţi au demonstrat că, deşi şi-au bătut zdravăn victima după ce au legat-o de un copac, aceasta a suferit şi alte leziuni, înainte de încăierarea cu ei.

Mărturiile martorilor se pare că i-au ajutat pe inculpaţi, deoarece apărarea a reuşit să demonstreze că Fundăcescu nu a murit în urma loviturilor aplicate de aceştia în timp ce era legat de un copac.

Totul a început după ce în seara de 20 fe-bruarie 2013, când Vasile Fundăcescu, băut fiind, a mers la domiciliul fostei sale soţii, din comuna Bozieni, satul Iucşa, unde a provocat scandal şi a distrus mai multe geamuri ale imobilului. În casă se afla concubi-nul femeii, Gheorghe Corbu, tatăl acesteia, precum şi fiul lor de 13 ani.

Speriată, fosta soţie a sunat 112 şi la sora sa care a venit în ajutor însoţită de Gelu Ungureanu. Când au ajuns ajutoarele, Fundăcescu părea că se domolise şi se pregătea să plece. Nu a fost lăsat, indivizii dorind să se răzbune pentru deranj. Au imobilizat victima, legând-o cu o sfoară de un copac situat în curtea locuinţei şi au început să-i care lovituri.

Implicarea Poliţiei în caz a lăsat de dorit

În urma anchetei la faţa locului, în seara cu pricina, agentul de poliţie Liviu Munteanu a fost cercetat de procurorii Parchetului Neamţ pentru comiterea infracţiunilor de instigare la mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Dosarul a trecut de la poliţişti la procurori. Ancheta împotriva poliţistului a demarat deoarece procurorii au constatat că acesta a încercat să determine martorii să mintă în declaraţii şi nu a făcut nimic pentru a salva viaţa celui legat de copac.

(A.N.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>