Acasă Eveniment Criminal evadat

Criminal evadat

963
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Borca, a evadat, ieri dimineaţă, de la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi executa pedeapsa în regim deschis. Valentin Perdeicu ispăşea o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru omor. Potrivit unui comunicat al Peniteciarului Poarta Albă, pe la ora 9, nemţeanul a părăsit punctul de lucru la care era repartizat – SC Avicola SA, din localitatea Lumina (judeţul Constanţa). Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi, care efectua muncă necalificată, sub supraveghere. El executase deja 17 ani de închisoare, iar în decembrie trebuia să intre în comisia de eliberare condiţionată, ceea ce face cu atât mai greu de explicat evadarea sa.

Individul s-a bucurat de libertat doar şapte ore, el fiind prins de forţele de ordine în jurul orei 16.30. În acest interval el apucase să ajungă până în judeţul Vrancea.

A omorât un copil ca să se răzbune pe mama acestuia

În luna iunie a anului 2000, pe când avea doar 21 de ani, Perdeicu a ucis un băieţel de opt ani, din Borca, pentru că mama acestuia îi refuzase avansurile sexuale.

Cu mintea tulburată de alcool şi nervos peste poate, s-a aruncat asupra copilului şi l-a ţinut minute în şir cu capul în apa pârâului Sabasa. Băieţelul a murit înecat iar criminalul i-a tras cadavrul lângă mal şi l-a acoperit cu bucăţi de scândură şi pietre. Hainele i le-a ascuns ceva mai la deal, printre pietre. Însetat de sânge, s-a înarmat apoi cu o coasă şi a pornit să se răzbune pe alt consătean. A fost reţinut de poliţişti în timp ce umbla prin satul Sabasa, hotărât să-i i-a gâtul unui anume Tătaru, care-l reclamase mai demult că i-ar fi furat lucruri din casă.

În timp ce poliţiştii încercau să-l domolească la secţie, nişte copii din sat plecaţi la scăldat au descoperit cadavrul de pe malul pârâului. Cercetările făcute de criminalişti l-au indicat drept autor al omorului pe Valentin Perdeicu, cel care tocmai se „odihnea“ în sediul Poliţiei. Când şi-a revenit din beţie acesta şi-a recunoscut fapta, iar ulterior a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here